Hola, Primavera!

La nova estació ha començat aquest dilluns a les 16.33 h

Fa dies que tenim la sensació de viure entre l’hivern, la primavera i l’estiu. Entre el 8 i el 13 de març, la temperatura màxima a la Vall d’Aro no va baixar dels 20 °C. I el dissabte 11, l’estació meteorològica de Castell d’Aro del Servei de Meteorologia de Catalunya va registrar 24.9 °C. A l’altre extrem, la temperatura més baixa es va registrar el 3 de març amb un valor negatiu de -0.3 °C. Una autèntica muntanya russa de temperatures i contrast tèrmic, amb valors inusuals en l’hivern català.

Però, l’estació del bon temps, les mànigues de camisa, l’inici de la temporada turística i l’esclat de vida a tot arreu, realment no ha començat fins aquest dilluns a les 16.33 h.

La primavera ens acompanyarà, aproximadament, 92 dies i 18 hores, exactament fins al 21 de juny, quan començarà l’estiu.

Enguany, durant la primavera tindrem un eclipsi de Sol i un de Lluna. El canvi d’hora serà el pròxim, diumenge 26. I pel que fa al comportament del temps, diverses fonts assenyalen que serà una primavera més plujosa i càlida del normal a Catalunya.

L’equinocci de primavera

Tal com expliquen a la Wikipedia, l’equinocci de primavera o equinocci vernal es produeix entorn del 20 de març quan el Sol travessa l’equador celeste, passant de l’hemisferi sud al nord. La declinació solar és zero, passant de negativa a positiva. A l’hemisferi nord marca el començament de la primavera.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.