Targetes moneder per l’adquisició d’aliments, productes d’higiene i de farmàcia

La Targeta Moneder és una eina de la Unitat de Benestar Social municipal que substitueix la recollida dels productes a la seu del Banc d’Aliments

Les famílies en situació de vulnerabilitat i menys ingressos econòmics de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró poden acollir-se en el servei de la Targeta moneder de la Unitat de Benestar Social de l’Ajuntament.

Amb aquesta targeta, les famílies reben ajuts econòmics per a l’adquisició de productes de primera necessitat (alimentació excloent begudes alcohòliques, higiene personal i domèstica i farmàcia o medicaments amb prescripció mèdica). Les persones beneficiàries poden escollir productes a l’establiment Esclat de Platja d’Aro i a les farmàcies dels tres nuclis del municipi, adaptant la compra a les necessitats de la unitat familiar.

D’aquesta manera es garanteix l’accés a productes frescos, i el dret a una alimentació de qualitat, equilibrada i saludable i alhora es fomenta l’autonomia i la responsabilitat personal. Amb la posada en marxa de la Targeta Moneder s’ha suspès el servei de recollida d’aliments en el Banc d’Aliments municipal.

Poden demanar-la les persones empadronades a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, majors d’edat (o menors de 18 anys independitzats), que no disposin de saldos mitjos bancaris superiors als 1.000 € i amb uns ingressos mensuals nets iguals o inferiors al 25% de la Renda Garantida de Ciutadania (*) en funció del nombre de membres de la unitat familiar.

Per obtenir-la, si es compleixen els requisits necessaris, cal sol·licitar-la presentant la petició en el Registre d’Entrada a l’Ajuntament (presencialment o en línia), adjuntant tota la documentació requerida. A continuació, l’equip tècnic de la Unitat de Benestar Social fa una valoració sobre si es compleixen les condicions i requisits establerts i es realitza una entrevista.

La targeta moneder és personal i intransferible, i té una durada mínima d’un mes i màxima d’un any i no genera cap dret automàtic de renovació. Les targetes es carreguen mensualment d’acord amb la quantitat de membres de la unitat familiar. Els ingressos oscil·len entre els 40 i 80 euros. A més, es fa un seguiment de la bona gestió de la targeta perquè els beneficiaris de l’ajuda han de presentar els tiquets de compra durant els 15 dies posteriors a la recàrrega. També existeixen diferents supòsits que poden comportar la suspensió de l’ingrés.

Teniu més informació aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

One Reply to “Targetes moneder per l’adquisició d’aliments, productes d’higiene i de farmàcia”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.