Reconeixement institucional en el voluntariat de l’antic Banc d’Aliments Municipal

El servei va deixar de funcionar a mitjans d’estiu perquè s’ha substituït per a targetes moneder

Aquest migdia s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Ajuntament, l’acte de reconeixement en els voluntaris i voluntàries que en les darreres dècades han col·laborat en el projecte del Banc d’Aliments Municipal.

Hi han assistit una desena de voluntàries en representació de totes les persones que d’una manera o altra han participat, altruistament, en el projecte. A causa de la pandèmia s’ha hagut de limitar l’aforament.

Per part del govern local han participat l’alcalde Maurici Jiménez, la regidora de Benestar Social Pilar Ferrero, així com diversos membres de la regidoria de Benestar Social.

Tothom s’ha mostrat molt satisfet per la important tasca que s’ha realitzat des dels anys 90. Els representants institucionals han donat una placa commemorativa a les voluntàries en reconeixement de la seva dedicació. La commemoració s’ha acabat amb un dinar.

El Banc d’Aliments municipal ha estat en funcionament un parell de dècades. Al començament, el gestionava Càritas. Després va passar a gestionar-lo l’Ajuntament a la Masia Bas. Els usuaris i usuàries recollien lots d’aliments.

L’any 2013, el servei es va traslladar al Magatzem del carrer Brussel·les i es va modificar el sistema de lliurament d’aliments. El nou local va funcionar com un supermercat fins a l’inici de la pandèmia. Durant la pandèmia s’ha tornat en el sistema de lots. Durant els primers mesos amb lliurament dels lots a domicili i després en el magatzem, complint la normativa Covid.

Abans de la pandèmia, el servei atenia unes 250 famílies al mes. Amb la Covid, el nombre de famílies ateses va anar augmentant fins a les 350.

Actualment, el servei és totalment diferent i s’articula mitjançant una targeta moneder que permet a les famílies, sota criteris de vulnerabilitat social i econòmic, fer la compra d’aliments i farmàcia amb una visa que l’Ajuntament recarrega mensualment, segons el nombre de membres de la unitat familiar i a partir dels criteris que regulen el servei. Teniu més informació sobre el nou sistema aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.