8 concerts gratuïts en el 26è Festival Nits de Jazz de Platja d’Aro

El Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro comença aquest divendres, 7 de juliol, amb el concert ‘Amb Veu de Jazz’ a càrrec de Susana Sheimann, Yolanda Sikara, Nadya Makoeva & Francesc Capella .

Amb Veu de Jazz concentra un recital de temes i cançons d’un ampli ventall d’estils jazzístics, sempre amb la veu com a protagonista. Les tres cantants, Susana Sheimann, Yolanda Sikarai NadyMakoeva, totes amb estils diferents ens conviden a recórrer a través de la veu del jazz, el swing, les balades, el rhythm-and-blues i els musicals en l’entorn incomparable d’una nit d’estiu.

Tots els concerts es fan en l’escenari habitual del festival, l’espai de Cavall Bernat, al nord de la Platja Gran. L’accés en els concerts és lliure i l’Ajuntament instal·la una platea de 1.500 cadires.

La programació de la 26a edició de Nits de Jazz inclou vuit concerts gratuïts, cada divendres, fins al 25 d’agost. Sempre a partir de les 23 h.

Una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també a artistes internacionals; i que s’apropa també als estils musicals que complementen el jazz: gòspel, swing, soul, blues o musicals, entre altres.

Carlos Bianchini Quartet · Non solo piano (divendres 14 de juliol)

Non Solo Piano marca el debut del nou projecte de Carlos Bianchini Trio, una formació musical liderada pel conegut pianista i compositor barceloní. Acompanyat a l’escenari pel baixista Fèlix Serra i pel bateria Pinyu Martí, Bianchini desgranarà un repertori format per peces del seu anterior treball i l’estrena de temes escrits especialment per a la nova formació.

Michael Kanan Trio· Michael Kanan Trio (divendres 21 de juliol)

Michael Kanan presenta el seu trio juntament amb el mític Horacio Fumero al contrabaix i el gran bateria Guillem Arnedo. El seu repertori es basa en el cançoner nord-americà, interpretant peces dels grans compositors de Broadway. La llibertat, la improvisació i la interrelació entre els tres músics són els pilars d’aquesta proposta musical.

Companyia Roger Canals · Miratjazz de Nova Orleans (divendres 28 de juliol)

Miratjazz serà l’aposta del Festival que ens farà volar fins a les ribes del Mississipí, on va néixer el jazz. Cinc músics de primeríssima qualitat que, amb una instrumentació típica del dixieland i el New Orleans, ens transportaran als carrers de Nova Orleans de principis de segle XX, talment com si es tractés d’un miratge.

World Jazz Group · La música de les Amèriques (divendres 4 d’agost)

World Jazz Group sota la direcció de Ramón Escalé ens convida a visitar melodies i ritmes llatins creats pels compositors tradicionals més representatius de l’Amèrica Llatina passats pel nostre sedàs més mediterrani, impregnant la seva música amb un so contemporani.

Selva Big Band Latin Orchestra & Telva Rojas · Latin Jazz Swing (divendres 11 d’agost)

A cavall entre Cuba i Catalunya, la cubana Telva Rojas és considerada com una de les més grans cantants de boleros d’aquest segle. Ens visita amb una orquestra de luxe, La Selva Big Band Latin Orchestra, formada per catorze intèrprets, amb qui compartirà la seva gran admiració pel bolero i la música cubana.

Divinas · Moonlight Serenade (divendres 18 d’agost)

Divinas torna als escenaris recuperant el format de cabaret, evocant les serenates nocturnes de les màgiques nits d’estiu, amb un nou muntatge més actual, més femení i més boig que mai. Martí Torras Mayneris firma la direcció i la dramatúrgia, que s’ha fet contemporani, amb picades d’ullet a l’actualitat.

Vilassar Big Band · Jazz Journey (divendres 25 d’agost)

Un recorregut per la història de la música moderna des del punt de vista del gènere del jazz. A través del repertori interpretat per la Vilassar Big Band, s’exemplifica sonorament la progressió estilística que s’ha anat desenvolupant al llarg de les dècades dels segles XIX i XX.

Un festival premiat

Organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb el suport institucional de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el festival Nits de Jazz de Platja d’Aro ha rebut recentment, amb motiu del primer quart de segle de l’esdeveniment, el Premi Impuls a la Música en Viu 2022 de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, que ha atorgat alhora el reconeixement també al seu director artístic, Josep Maria Sauret.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.