Desapareix la mascareta en interiors amb l’excepció de transports, hospitals i farmàcies

Fa gairebé 700 dies que era obligatòria en espais interiors

El govern espanyol, aquest dimarts, va donar llum verda a la fi de les mascaretes en interiors, un cop passada la Setmana Santa. L’aixecament de l’obligació ha entrat en vigor aquest dimecres a primera hora amb la publicació del decret al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Per tant, ja no és obligatori dur la mascareta, però hi ha diverses excepcions.

En l’àmbit laboral, amb caràcter general, no serà obligatòria. Però, els responsables en matèria de prevenció de riscos laborals, d’acord amb la corresponent avaluació del risc del lloc de feina, podran establir les mesures preventives adequades que considerin convenients, com l’ús de la mascareta.

Pel que fa al transport, caldrà dur-la en avions, trens, metro, autobusos i altres transports públics, això no obstant no és obligatòria a les andanes ni en els accessos a les estacions de transport.

Caldrà continuar duent mascareta en els centres i establiments sanitaris -hospitals, centres de salut o de transfusió de sang així com en farmàcies- i en centres sociosanitaris -com són les residències de gent gran quan es tracti de treballadors i visitants-. En els hospitals no l’han de dur els pacients ingressats quan estiguin a la seva habitació. 

Recomanació de dur-la persones vulnerables i en aglomeracions

Es recomana el seu ús a persones grans o amb malalties, a embarassades, en interiors amb aglomeracions i sense distància social així com en reunions familiars amb persones que tinguin algun factor de vulnerabilitat.

El govern espanyol ha defensat la decisió de retirar la mascareta perquè el “context epidemiològic és favorable” amb indicadors en “nivell de risc baix”, una vacunació superior al 90% de la població i pel fet que “la gravetat de la malaltia ha baixat”.

Gairebé dos anys d’obligació

L’obligació de dur mascareta en espais interiors va entrar en vigor el maig de 2020, en plena primera onada de la pandèmia. L’aixecament de l’obligació arriba gairebé dos anys després quan ja s’han viscut sis onades de la pandèmia i hi ha més d’un 90% de la població espanyola vacunada.

Pel que fa a la mascareta en exteriors, l’obligació de dur-la ja es va aixecar a finals de juny de l’any passat, però es va mantenir en interiors. Tanmateix, per Nadal es va tornar a imposar l’obligació de dur-la en espais a l’aire lliure i no es va tornar a retirar fins al febrer d’aquest any.

Disposeu de més informació aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.