El pressupost de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró per l’any vinent preveu més de 51 milions d’euros en inversions a tot el municipi

Els comptes se sotmetran a votació en el ple de demà al vespre i previsiblement s’aprovaran perquè el govern té majoria absoluta

Segons el govern municipal, format per CiU i PSC, ‘el pressupost del 2018, tant l’ordinari d’ingressos com el de despeses així com les inversions per l’exercici 2018, donen resposta en bona part a les peticions de la ciutadania, a les dels nens i nenes de les escoles i de les diverses associacions del municipi, alhora que és extensiu a totes les àrees dins el marc de contenció’.

També han avançat que el romanent de tresoreria que resulti de la liquidació del pressupost vigent, s’incorporarà al pressupost del 2018 a través d’un procés de participació ciutadana, i el deute viu de l’Ajuntament es reduirà.

Un dels capítols més importants de qualsevol pressupost són les inversions

El programa d’inversions té un import total de 51.570.744 euros, dels quals, 44.503.649 es destinen a actuacions urbanístiques. Entre els projectes previstos hi ha les obres d’urbanització de la Urbanització Mas Nou- Mas Semí, la conversió en zona de vianants de diferents trams de carrers, el projecte d’urbanització de Los Pinos o l’arranjament de diferents espais, entre altres accions.

A l’àmbit de projectes s’invertiran més d’1.000.000 d’euros en el projecte de cobriment del tram de la Riera Sureda, la redacció d’estudis d’estalvi energètic en l’enllumenat i del Palau d’Esports, la redacció del Catàleg de Masies, la redacció del Pla especial de protecció del nucli històric de Castell d’Aro, la redacció d’un pla d’accessibilitat dels espais físics o l’impuls d’un concurs d’idees pel futur auditori -teatre – palau de congressos.

A l’àmbit vinculat a l’adquisició de patrimoni, es destinaran 40.000 euros a l’expropiació de la zona verda de les escales de Castell d’Aro així com l’adquisició d’escultures.

A l’àmbit de millores i adequacions de places i zones verdes així com de millores en equipaments, la inversió prevista s’enfila fins als 3.176.000 euros. Aquesta partida, que s’estructura en dos apartats, inclou projectes com millores en els accessos al Parc dels Estanys i Can Semi, l’adequació del Parc de l’Estació i la restauració de vagons, la creació d’un nou parc de gossos a La Pineda, noves actuacions a la Masia Bas, en el Museu de la Nina i el Casinet, el cobriment de la pista del costat del camp de futbol, l’adequació del menjador de l’IES Ridaura i l’adequació de l’enjardinament, pèrgoles i pati de les escoles, entre altres.

El capítol d’inversions també preveu actuacions en altres àmbits com el repàs asfàltic, noves tecnologies, infraestructures i millores a l’enllumenat.

I dels romanents d’inversió del pressupost de l’any 2017, que s’incorporaran al pressupost d’inversions de l’any 2018, cal destacar la construcció del nou Centre Cívic de Castell d’Aro i la redacció d’un projecte per construir un nou dipòsit d’aigua, per citar-ne alguns.

Com es finançaran les inversions

Les inversions es finançaran, en gran part, amb quotes, contribucions especials, taxes i cànons. La resta dels diners sortiran de les arques municipals i subvencions externes.

El Ple de Pressupost, un dels més importants de l’any, a Ràdio Platja d’Aro

A partir de dijous podreu escoltar totes les intervencions dels grups polítics al govern (CiU i PSC) i a l’oposició (ERC, Cs, ICV i PP), i el sentit de vot de cada formació, a través de les xarxes socials de Ràdio Platja d’Aro. Després de cada plenari, ordinaris i extraordinaris, l’equip tècnic i d’informatius de Ràdio Platja d’Aro publica a les seves xarxes socials el ple sencer.

En el mateix ple d’aquesta setmana també es sotmetran a votació els impostos i les taxes que entraran en vigor, igual que el pressupost, a partir de l’1 de gener de 2018. Si voleu assistir al ple presencialment, se celebrarà demà dimecres a partir de les 20.30 h.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.