L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols presenta fins al 15 d’octubre l’exposició ‘Un món ideal, de Van Gogh a Gauguin i Vasarely. Col.lecció Carmen Thyssen’

L’exposició es va obrir al públic ahir

El Palau de l’Abat del Monestir de Sant Feliu de Guíxols acull aquest estiu 45 obres de 37 artistes nacionals i internacionals com Van Gogh, Victor Vasarely, Paul Gauguin, Camille Pissarro i Alfred Sisley que proposen al visitant un recorregut per les etapes de l’impressionisme, el naturalisme i l’avantguardisme. Catorze de les obres s’exposen per primera vegada des de la seva adquisició per part de la baronessa i la seva incorporació a la col.lecció de Carmen Thyssen. Durant la presentació de dissabte al migdia, la comissaria de la mostra, Pilar Giró, va destacar la presència de les obres Molí d’aigua a Gennep de Van Gogh, Foguera al costat d’una ria de Gauguin i Feny de Vasarely.

Un estiu més, l’exposició s’acompanya d’activitats complementàries com visites guiades o un quadern pedagògic de viatge, adreçat als nens i nenes, perquè juguin mentre fan la visita i al final del recorregut poden completar-lo amb les seves pròpies creacions. Podeu trobar més informació aquí.

 

prova DSC_0766_opt

L’any 2020 serà una realitat el Museu Thyssen de Sant Feliu amb un fons de 400 obres d’artistes catalans i internacionals

L’Ajuntament i la baronessa han firmat un acord per la cessió gratuïta per un període de vint anys de la col.lecció de pintura catalana a la ciutat que està formada per 400 obres d’artistes, especialment, dels segles XIX i XX. D’aquest fons, 130 obres integraran l’exposició permanent i una quarantena l’espai de mostres temporals. Algunes d’elles veuran la llum per primera vegada. També hi haurà una escola d’arts plàstiques i es faran activitats del programa didàctic educarmenthyssen pels joves.

El projecte del nou Museu Thyssen, que comportarà la construcció d’un nou edifici a la Plaça de l’Abadia, és de sis milions d’euros.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.