El servei de salvament i socorrisme a les platges de Castell-Platja d’Aro ha fet prop de 200 actuacions durant el primer mes de funcionament del servei

Una dotzena de les actuacions han estat per casos greus o la mort d’un parell de banyistes

El servei, que gestiona Proactiva, es va posar en marxa el 17 de juny i hi treballen 23 socorristes repartits entre la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca. A la Cala del Pi s’hi ha instal.lat un punt autònom de SOS.

Durant els mesos de juliol i agost, el servei funciona de les deu del matí a les set de la tarda, i durant els mesos de juny i setembre, fins a les sis de la tarda. El servei està format per cinc punts de socors, set cadires, tres desfibril.ladors, una torre de vigilància i una embarcació de rescat.

189 actuacions durant el primer mes de funcionament del servei

En el primer mes de funcionament del servei, els socorristes han atès 177 casos lleus i 12 de greus, 2 dels quals amb resultat de mort.

La gran majoria dels casos lleus s’han produït en unes condicions òptimes de bany (amb bandera verda). Més de la meitat de les actuacions han estat per ferides lleus (57,06%). La resta, i per aquest ordre, per punxades d’eriçó de mar (14,69%), picades de medusa (11,3%), contusió (6,23%), cremades solars (3,95%), altres picades (2,89%) i altres ferides lleus (3,95%).

Dues morts a la Platja Gran

Des del 17 de juny, han mort un parell de persones a la Platja Gran (una turista alemanya i un turista espanyol). La resta de casos greus van ser evacuats a l’Hospital de Palamós, llevat d’un cas que va ser traslladat al CAP de Platja d’Aro. Les causes han estat diverses.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.