“Univers Blau” de Tomàs Pons al Parc dels Estanys de Platja d’Aro

L’artista Tomàs Pons exposa el conjunt de 13 peces escultòriques de gran format, Univers Blau, a l’aire lliure, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, fins al 23 de febrer de 2025.

La mostra es pot visitar cada dia, coincidint amb l’horari general d’obertura del parc al públic (abril-maig / octubre-febrer 8-18 h · juny-setembre 7-21 h).

Univers Blau és una proposta que mostra els personatges dels nostres mites i llegendes marineres, figures ancestrals que hem heretat i que viuen dins la nostra imaginació. Guerrers, reis i deesses que creen el nostre univers blau de fantasia. Són, doncs, els herois, que des de sempre, lluiten per protegir un planeta blau, que malauradament ara necessita ajuda. Una proposta a cel obert configurada per obres de bronze, ferro o alumini d’un artista format a l’Acadèmia de Belles Arts de Florència i a la Universitat de Disseny Linz. Combina la seva feina com a professor d’escultura amb la creació artística al seu taller. Actualment, té obra en diferents col·leccions privades i fundacions d’art d’arreu del món (Itàlia, Tailàndia, Països Baixos, Suïssa, Estats Units d’Amèrica, l’estat espanyol o Sud-àfrica).

La nova mostra al Parc dels Estanys dona continuïtat al projecte iniciat el 2014 per eixamplar els espais expositius municipals per apropar-los a un públic més ampli, fins a aquest espai urbà de 150.000 m² d’atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, i que l’any 2022 va estrenar una ampliació, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament, hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Àlvarez, José Luís Pascual i Marzo-Mart, Carles Bros, Angel Camino, Martí Rom, Santiago Gimeno, Josep Coll, Torrent Pagès, Aramis Justiz i Dolors Puigdemont. De cadascun en resta com a testimoni permanent, una peça instal·lada al mateix Parc dels Estanys com a part del Fons Municipal d’Art.

L’Ajuntament proposa un calendari expositiu per a 2024 amb set propostes en dos espais més que complementen el parc: el Castell de Benedormiens de Castell d’Aro i l’Espai Masia Bas de Platja d’Aro.

(imatge de la portada: Informatius RPA)
(imatges de l’interior de la notícia: Jordi Ribot · Iconna
)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.