L’Hotel Bell Repòs, el primer de Platja d’Aro en obtenir el reconegut certificat en sostenibilitat Biosphere sustainable

L’Hotel Bell Repòs és un hotel ecològic i sostenible situat pràcticament davant de la Platja Gran, molt a prop del centre comercial de Platja d’Aro.

És el primer del municipi que ha obtingut el certificat Biosphere, una certificació altament reconeguda en l’àmbit internacional que, en el cas de l’Hotel Bell Repòs, no només reconeix les pràctiques sostenibles de l’establiment, sinó que també ressalta el seu compromís amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i lAcord de París contra el Canvi Climàtic expressats en l’Agenda 2030. Es van certificar a finals de setembre.

La certificació posiciona els hotels sostenibles, donant-los visibilitat perquè els viatgers responsables els trobin primer. A més, aporta coneixements, casos d’èxit, assessorament i un certificat que garanteix que l’hotel és un exemple a seguir.

Des de la direcció de l’establiment, Sònia Joanals i Lluís Moliné, ens han explicat que s’han compromès amb la sostenibilitat turística en el més ampli dels seus sentits, englobant els tres pilars principals de la sostenibilitat: l’ambiental, l’econòmic i el social. Un projecte que els converteix en un referent de turisme sostenible a casa nostra.

A l’hotel promouen la cultura local, oferint gastronomia de la zona i fomentant la innovació i la millora contínua entre les persones treballadores.

Aquestes són algunes de les accions que duen a terme:

Aigua i Sanejament: Es preocupen per utilitzar l’aigua de manera responsable, amb sistemes hídrics nets i eficients, campanyes de sensibilització, estalvi i reutilització d’aigua.

Energia assequible i No Contaminant: Tota l’energia que es gasta a l’hotel prové de fonts renovables, tant la que produeixen a l’hotel com la que compren a la companyia elèctrica. Treballen per l’eficiència energètica i eduquen sobre l’ús responsable de l’energia.

Producció i Consum Responsable: Segueixen patrons de consum i producció sostenibles, prioritzant productes locals i sostenibles, col·laborant amb projectes socials locals i minimitzant els residus.

Acció pel Clima: Com a resposta a l’emergència climàtica, incentiven la mobilitat sostenible, mesurant i compensant la petjada de carboni i promovent la resiliència al canvi climàtic.

Vida Submarina i en Ecosistemes Terrestres: Amb el projecte “stop plastic pollution”, eliminen totes les ampolles de plàstic, protegint així els oceans i els ecosistemes terrestres.

Fi de la Pobresa: Impulsen el creixement econòmic inclusiu de la comunitat, col·laborant amb programes i projectes socials per millorar les condicions de treball de les persones treballadores.

Salut i Benestar: Prioritzen la salut i el benestar de les persones treballadores i hostes, promovent activitats saludables i implementant mesures de seguretat i prevenció.

Educació de Qualitat: Amb l’objectiu de promoure la formació inclusiva i de qualitat, participen en projectes educatius, fomentant els coneixements sobre desenvolupament sostenible i amb formacions al personal.

Igualtat de Gènere: Totalment compromesos amb la igualtat de gènere, implementen mesures laborals i de polítiques per empoderar les dones en el seu entorn de treball.

Ciutats i Comunitats Sostenibles: Col·laboren amb empreses locals per evitar l’”overtourism”, promovent productes i activitats culturals locals, encaminats a conservar el patrimoni cultural i natural, i fomenten l’ús de transports sostenibles.

Pau, Justícia i Institucions Sòlides: Promovem sistemes de gestió responsables, i lluita contra la corrupció i l’explotació.

Fam Zero: Prioritzen proveïdors ambientalment sostenibles i prenen mesures per evitar el malbaratament d’aliments. L’oferta gastronòmica segueix protocols de seguretat i destaquen els productes de l’agricultura local i KM0 per contribuir a reduir la fam global.

Treball Digne i Creixement Econòmic: Creen oportunitats de treball dignes mitjançant la protecció dels drets laborals i la contractació local, així com la facilitació de la conciliació laboral i la promoció de la formació contínua. Treballen cap a la dignitat de la contractació, contractant persones aturades de llarga durada, joves de pràctiques o persones amb dificultats per trobar feina.

Indústria, Innovació i Infraestructura: Impulsen millores en les infraestructures locals i promouen la planificació i construcció d’infraestructures sostenibles. També adopten mesures per augmentar la resiliència davant les eventualitats i utilitzen les noves tecnologies per millorar la sostenibilitat.

Reducció de les Desigualtats: Eliminen barreres i integren persones, assegurant l’accessibilitat universal als clients i persones treballadores, donant suport a petites i mitjanes empreses locals i aplicant polítiques d’integració social.

Aliances per Assolir els Objectius: Destaquen la importància de la cooperació i la coordinació entre diferents actors per aconseguir un desenvolupament sostenible, col·laborant amb institucions acadèmiques, creant acords i compartint les bones pràctiques i experiències de l’hotel amb altres entitats.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.