Compromís per a l’elaboració del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i d’Ocupació Guíxols-Vall d’Aro

Aquest matí s’ha signat a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols el compromís per treballar conjuntament el desenvolupament econòmic i ocupacional de manera conjunta entre els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols; Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró; i Santa Cristina d’Aro.

Els tres consistoris uneixen esforços i sol·liciten a la Generalitat una subvenció per la redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i d’Ocupació Guíxols-Vall d’Aro, que es començarà a redactar al desembre. Aquest Pla és un projecte que té l’objectiu d’impulsar el desenvolupament econòmic del territori d’aquests tres municipis. A l’acte hi han participat els alcaldes de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Maurici Jiménez; i de Santa Cristina d’Aro, Josep Xifre.

En aquest Pla Estratègic es treballarà en la valorització dels recursos endògens d’aquest territori en una col·laboració entre tots els agents presents en aquest territori. La intenció és afavorir el desenvolupament econòmic i la creació d’una ocupació de qualitat, a més de contribuir a aturar la regressió demogràfica i fomentar un equilibri territorial. 

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, destaca que aquest pla “ens ha de portar a millorar l’ocupació, la formació i l’economia dels tres municipis”. També afirma que “podem representar una àrea metropolitana consolidada, una realitat física que tenim i que crec que és una oportunitat per començar a treballar aquestes polítiques conjuntes que permeten evitar duplicitats en la gestió que cadascun dels ajuntaments estem fent individualment”. 

L’alcalde de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, Maurici Jiménez, ha recordat la quantitat important de població que forma part d’aquest territori, destacat que “això ens fa ser municipis que tenen unes necessitats molt específiques al llarg de l’any, que van variant conforme la temporada evoluciona, i que fa que les demandes que existeixen en el marc de la temporada alta, moltes vegades fan insuficients tots aquells esforços que fem des del sector públic i empresarial per preparar-nos per donar la millor qualitat”, recalcant la importància de “posar en valor aquesta estratègia conjunta”. 

La col·laboració entre els serveis tècnics i polítics d’aquests consistoris permetrà abordar de manera integral les necessitats i aspiracions de la comunitat local, optimitzant els recursos disponibles i alineant les polítiques de desenvolupament econòmic i ocupació.

L’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Josep Xifre, s’ha mostrat “molt agraït en participar i col·laborar en aquest programa, donat que Sant Feliu és qui demana la subvenció perquè compleix amb els criteris de població” que el municipi cristinenc no compleix. Xifre destaca que “ajuntant el territori podem afavorir-nos tots plegats” i que així “en traiem uns recursos que seran favorables per tots”.

Amb el Pla també es podran gestionar possibles situacions adverses, com ara una caiguda del turisme o una crisi econòmica, creant una estratègia per dispersar el risc i buscar solucions mancomunades, proporcionant una major estabilitat.

Amb aquest Pla, també es podran optimitzar els espais i recursos dels municipis: mentre un municipi pot tenir espais i serveis poc utilitzats, un altre pot tenir mancances en aquests sentit. Amb aquest nou projecte es pot crear una col·laboració i estratègia conjunta en aquest sentit de cara a optimitzar els recursos dins d’aquest territori.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.