Més de 400 participants en la Jornada Multiesportiva i Cultural LGBTIAQ

L’esdeveniment ha començat amb la lectura del manifest i reivindicació contra la LGBTIfòbia

Entorn del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, que es commemora el 17 de maig, Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró; Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro acullen diverses activitats informatives i reivindicatives durant aquesta setmana.

La programació també inclou la Jornada Multiesportiva i Cultural LGBTIAQ que organitza EmpoRderats (Associació LGTBI del Baix Empordà amb seu a Platja d’Aro) juntament amb Panteres Grogues i la col•laboració de l’Ajuntament platjarenc.

El tret de sortida a la jornada s’ha fet aquest divendres al vespre, a la Sala de la Font del Ferro de l’edifici Escoles Velles de Castell d’Aro. L’acte ha consistit en la lectura del manifest i reivindicació contra la LGBTIfòbia, música i una copa de cava.

En el manifest han recordat que “el 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia, que agrupa formes de violència que s’exerceixen envers les persones pel sol fet de ser o mostrar-se de maneres que trenquen amb el que s’espera socialment a nivell d’identitat de gènere, orientació sexual i expressió de gènere (i també envers les persones del seu entorn).”

“N’hi ha de formes més explícites i de més subtils, però continua sent una xacra social que es continua posant de manifest any rere any”.

Podeu trobar dades al respecte aquí.

Sport for all, jornades Multiesportives i Culturals LGBTIAQ

D’altra banda, fins diumenge, EmpoRderats i Panteres Grogues han organitzat a Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, un cap de setmana de convivència amb activitats esportives i lúdiques per a socis i sòcies i persones amigues del club, l’entitat i del col·lectiu. També volen donar visibilitat a les activitats que es fan fora de grans ciutats de Barcelona, on Panteres Grogues tenen la seu.

Els participants s’allotgen en establiments del municipi i la programació inclou actuacions musicals, tornejos esportius en diverses instal·lacions municipals i clubs del municipi (pàdel, carrera, bàsquet, vòlei, Rugby, entrenaments funcionals, tir amb arc, senderisme, caiac), sessions de ball, barbacoa popular, etc.

Més informació sobre EmpoRderats i Panteres Grogues.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.