IDÒ

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi IDÒ del Celler La Gutina – D.O Empordà.

Vi : IDÒ –  100% Garnatxa  – 15,00€

Celler La Gutina –  D.O Empordà

Cançó : The Best – Tina Turner –  ( Pop Rock )

Ens tornem a quedar a l’Empordà, seguim als peus de l’Albera,  al mateix petit poble de Sant Climent  Sescebes, aquesta setmana hem trobat una d’aquestes joies naturals que sense cap pràctica enològica durant l’elaboració sense filtrar i sense clarificar, sorprèn d’una manera tan increïble que et deixa sense paraules, el seu nom és Idò, en homenatge a la gent de Menorca i a la  paraula que tant els caracteritza.

 La història de La Gutina comença amb el besavi del Joan Carles, un indià tornat de Cuba que compra la finca de vuitanta hectàrees amb la masia principal, anomenada llavors el Mas Vinyes (actual Mas Torres) en una zona que fins a la fil.loxera havia estat plena de vinyes i que va quedar arrasada, una finca amb camps i oliveres en la que anys més tard el pare del Joan Carles va decidir tornar a plantar vinyes, quinze hectàrees que van donar  treball i vida al poble, és el qui comença amb l’elaboració del vi que després es vendrà a doll a la casa familiar de Figueres.

D’aquelles vinyes del Mas Torres plantades entre els anys cinquanta i seixanta, ara resten set hectàrees i mitja de vinya vella, el Joan Carles i la Bàrbara una parella treballadora, tenaç i valent hereus de la finca, el 2006 decideixen continuar amb el llegat familiar, anar a viure al Mas Torres i treballar la vinya amb consciència ecològica i de manera natural, un risc que no massa cellers volen adoptar, el resultat després d’aquests quinze anys de treball dur són uns magnífics vins capaços d’enamorar amb tots els sentits, amb un patrimoni històric i natural  de valor incalculable,  en ella es troben un menhir i tres dòlmens, un paisatge idíl.lic envoltat de fauna i flora i els llacs naturals de la Gutina, d’aquí ve el nom del celler i una Serra de l’Albera que els protegeix crea’n un clima temperat durant tot l’any, sols de sauló amb pinzellades de pissarra, poca pluja  i  tocats per la tramuntana, són vins amb un clar caràcter empordanès marcats al seu ADN. Fan enoturisme i  disposen d’una bonica casa rural per allotjar-se,  tot un luxe pels amants de la natura.

Qui l’hauria de dir a la Bàrbara una noia  de ciutat, italiana d’origen que acabaria tenint l’ànima empordanesa, una dona encantadora, forta i amb caràcter, amb molta personalitat i sobretot una dóna del món rural, plataforma a la qual ella pertany amb més dones del món agrícola i ramader i a la que dóna suport aportant part del seu valuós temps per donar veu a totes les dones que volem fer-se un forat en un món que sempre ha sigut molt masculí, és per aquesta qüestió que he volgut maridar l’Idò amb la Tina Turner, una altra dona potent com la Bàrbara, The Best en part de la seva lletra diu, “quan vinguis, dóna’m tot el que necessito, dóna’m una vida plena de promeses i un món de somnis” penso que la història de la Bàrbara, que ve per amor a l’Empordà més auster i que troba aquest paradís al mig de la natura, entre la nada i el tot, i és feliç fent el que fa, li anava molt bé el maridatge amb aquesta cançó, tant per ella com pel vi, un vi pur i sincer, sense res, natural, un vi golós, ple de matisos, ple de vida i harmònic, un vi que segons descriu aquesta parella de viticultors fa olor de finals d’estiu, quan les figueres donen el fruit, aquella olor de melancolia que en boca desperta alegre i viu, amb una qualitat excepcional, un vi sense dubte per gaudir del moment i no pensar en res més.

El plat  ideal per acompanyar aquest vi tan empordanès són uns ous ferrats, que no són fregits, no sé a vosaltres, però a mi sempre m’han agradat aquestes vores en forma de ferradura torrades i gruixudes, si l’acompanyem amb unes patates, aquestes sí fregides i un pebrot verd, amb l’Idò per maridar es converteix en un àpat de sibarites.

Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent

Salut i vi ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.