Martí Fabra Vinyes Velles

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi Martí Fabra Vinyes Velles del Celler Martí Fabra – D.O Empordà.

Vi : Martí Fabra Vinyes Velles – 85% Garnatxa, 15% Carinyena – 9,80€
Celler Martí Fabra – D.O Empordà
Cançó : Fix You – COLDPLAY – ( Hard Rock )

Aquesta setmana marxem a l’Empordà, als peus de l’Albera, al petit poble de Sant Climent Sescebes, allí s’ubica el Celler Martí Fabra, un celler familiar que guarda documents que acrediten la dedicació a la viticultura des del segle XIV, l’escriptura de la primera vinya comprada data del 1305 a nom de la família Carreras i encara la conserven, una nissaga de viticultors que anat cuidant la terra fins al dia d’avui, però la història més actual es remunta a finals del segle XIX i principis del segle XX quan la fil.loxera va arrasar tota la vinya de l’Empordà, és llavors quan la família Carreras ha de vendre part de les seves finques i la família Fabra compra algunes d’elles, és aquí que comença una bonica història d’amor, la filla de la família Carreras, l’Eulàlia coneix a Joan Fabra, fill de la família que havia comprat part d’aquelles vinyes, després de la Guerra Civil es casen i aquelles terres es tornen a ajuntar, en aquest moment als baixos de la masia familiar faran el celler que avui coneixem com Celler Martí Fabra.
Trenta hectàrees de terreny en el mateix poble, vinyes moltes d’elles centenàries, sols de granit i de pissarra, poca aigua i tocats per la tramuntana, uns vins amb un marcat caràcter empordanès que no deixen indiferent a ningú, uns vins tractats amb la mateixa cura independentment del preu, amb veremes manuals, treballant la terra de la manera més sostenible possible, sense cap intervenció química a la vinya, i llaurant contínuament la terra per mantenir-la viva, per descomptat el resultat d’aquest esforç i treball són uns vins que jo els qualificaria d’excel.lents.
Avui hem maridat el Martí Fabra vinyes velles amb la cançó Fix you de Coldplay, uns dels grups més rellevants de la dècada dels anys dos mil, un grup que encara i a la comparació amb altres grups, han demostrat una forta personalitat, un grup que dóna el deu per cent dels beneficis anuals de la banda a organitzacions caritatives, i aquesta setmana pel Martí Fabra Vinyes Velles he triat Fix you perquè aquesta cançó transmet el missatge que encara que les coses no pinten massa bé, mai s’ha de perdre l’esperança, una cançó que descriu l’esforç de les dues famílies per conservar aquest patrimoni i l’esforç del Joan i els seus pares per continuar endavant, el món del camp és molt dur i és una cosa a tenir en compte els que comprem i bevem vi que hem d’aprendre a valorar.
El Martí Fabra Vinyes Velles és un vi potent, té quinze graus, després de fer la fermentació s’ha estat nou mesos en tines de formigó sota terra, per després reposar i seguir evoluciona’n en bóta de roure francès durant un any més, això li dóna uns matisos molt singulars, una garnatxa i una carinyena procedent de vinyes que tenen entre vuitanta i cent anys, un vi d’un color cirera intens amb un nas a fruita vermella i negra madura, amb tocs d’espècies de la fusta i amb una acidesa molt ben integrada, un vi amb una bona estructura que en boca expressa territori amb un toc mineral molt agradable, un vi amable i elegant, un vi per gaudir
El plat ideal per acompanyar aquest vi tan empordanès és un bon xurrasco amb unes patates al caliu, ara que és temps de barbacoes penseu en aquest vi perquè és el vi perfecte per una trobada d’amics.
Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent
Salut i vi
( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.