Dies Mundials de la Salut per combatre mals hàbits i conductes de risc entre els joves

Aquesta tarda tècnics i joves s’han trobat a l’Ajuntament per parlar del projecte i veure les imatges que acompanyen les campanyes

Diferents regidors i regidores, tècnics municipals i joves s’han reunit a la Sala d’Actes de la Casa de la Vila per posar en comú el projecte dels Dies Mundials de la Salut.

A la trobada, també hi ha assistit la il·lustradora, Marisa Martínez, que s’ha fet càrrec de les il·lustracions que acompanyen cada campanya per treballar amb les noies i nois de la població els hàbits saludables. Després, la mateixa Marisa Martínez, ha ofert un Taller de manga en el Palau d’Esports i Congressos.

Una dotzena de Dies Mundials de la Salut

Des de la regidora de Joventut han explicat que la promoció de la salut entre les persones joves, així com l’educació en salut, són elements fonamentals, especialment en una etapa vital marcada per diversos i rellevants canvis.

Des de l’Institut Ridaura, els Programa de Formació i Inserció i la Unitat de Joventut, han detectat mals hàbits de consum i conductes de risc entre algunes persones joves com el consum de tabac, alcohol i altres substàncies o conductes de risc en les relacions tant entre iguals com de parella (actituds masclistes, relacions tòxiques i/o violència de gènere) entre
d’altres.

L’equip de l’àrea de Joventut duu a terme accions de sensibilització i promoció de la salut en els espais més freqüentats pel jovent del municipi i rodalia amb la missió d’acompanyar als i les joves de la població en l’adquisició d’habilitats, hàbits i valors perquè tinguin una manera positiva d’entendre la vida.

A partir d’aquest fi va néixer el Punt Jove de Salut amb l’objectiu d’informar, sensibilitzar, prevenir i minimitzar riscos. I ara, un dels projectes que han posat en marxa són els Dies Mundials de la Salut, dies que des del Punt Jove de Salut consideren que són d’interès pel jovent.

 • Dia mundial de l’amor romàntic
 • Dia mundial del son
 • Dia mundial de l’activitat física
 • Dia mundial contra l’assetjament
 • Dia mundial sense tabac
 • Dia mundial del medi ambient
 • Dia de l’orgull LGTBI
 • Dia mundial de l’obesitat
 • Dia mundial de l’alimentació
 • Dia mundial en memòria de les víctimes d’accidents de trànsit
 • Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones
 • Dia mundial de la Sida

Els Dies Mundials de la Salut busquen potenciar hàbits de vida saludables, prevenir i reduir conductes de risc derivades del consum de drogues, relacions sexuals de risc, i altres aspectes relacionats amb la salut dels joves o fomentar factors de protecció en hàbits i conductes dels adolescents vinculades a la salut, com en el consum de drogues, conducció segura, sexualitat, etc.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.