MONO KATY i MONO TONI

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi MONO KATY i el MONO TONI del Celler La Vinyeta (Mollet de Peralada) D.O Empordà.

Vi : MONO KATY – 100% Malvasia 8,00€ – MONO TONI – 100% Monestrell 8,00€
Celler La Vinyeta ( Mollet de Peralada) D.O Empordà
Cançó: SWEET BLACK ANGEL – Rolling Stones
Aquesta setmana és una mica especial, presentem dos vins monos ( de mono varietal ) i monos també perquè és una col•laboració que fa el Celler La Vinyeta amb la Fundació Mona, de dues varietats autòctones de l’Empordà que s’havien perdut amb la fil•loxera i han sigut recuperades pel Josep i la Marta, propietaris de la Vinyeta. Un projecte amb un objectiu definit i clar, recuperar aquests primats que provenen de la publicitat, espectacle o particulars i donar-los una segona vida, amb la màxima integració amb altres primats de la seva espècie i amb un entorn obert i sense reixes. Els beneficis d’aquests dos vins van destinats íntegrament a la fundació, a la qual podeu anar a veure amb visita concertada a Riudellots de la Selva.
Per aquests dos vins, una sola cançó “Sweet black angel” del Rolling Stones, del doble àlbum “ Exile of mine street “ fruit d’un temps d’exili per la pressió fiscal que es patia a Anglaterra als anys 70 i que va fer que molts milionaris anglesos és concentressin a la Costa Azul. Aquesta cançó va dedicada a una noia afroamericana, l’Àngela Davis, una dona activista i marxista que a punt va estar de ser empresonada per la imputació en un crim, una dona que va dir…” No estic acceptant les coses que no puc canviar, estic canviant les coses que no puc acceptar “
Els Monos, aquests dos mono varietals venen amb el mateix missatge, el Josep i la Marta, van decidir que la recuperació d’aquestes dues varietats, havien de tenir un significat més enllà de la vinya, dos vins únics i singulars, amb cos i anima, dos vins capaços de cridar la nostra atenció, pel contingut i pel missatge, nascuts a l’abric del Massís de l’Albera i creats per emocionar-nos, dos vins vegans amb molt bona estructura, molt afruitats i equilibrats i amb un bon final de boca tots dos.
El Josep i la Marta van començar l’any 2002, emprenedors, enamorats de l’entorn, i compromesos pel medi ambient, aquests dos joves han sigut capaços de recuperar no solament varietats antigues, sinó també una cosa tan important com és la transhumància, si teniu l’oportunitat, heu d’anar a conèixer la Vinyeta, a part de la seva amabilitat, us sorprendran coses tan curioses com veure en l’època que encara no hi ha els brots a les vinyes, un ramat d’ovelles pastant, veureu també passejant lliurement milers de gallines, caixes amb abelles per afavorir la pol•linització i preservar l’ecosistema, un paisatge preciós i podreu tastar tots els seus vins, que a més són ecològics, qui no ha provat l’Heus, o el Llavors amb aquesta etiqueta tan original del retall de diari?, un altre dia us parlaré dels seus microvins i us portaré un vi de Pedra.
Dos plats per acompanyar aquests dos vins tan autèntics, pel Katy, la malvasia blanca, una amanida de brots tendres amb gambeta petita, alls tendres i oli de la vinyeta, i pel Toni el monestrell, un colomí sobre una base de carabassa i tòfona negra.
Que vagi de gust!!! Fins a la setmana vinent
Salut i vi (recorda beure amb moderació)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.