La Setmana Santa sota l’estat d’alarma

Aquest matí, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat l’ampliació de la mesura als presidents i presidentes autonòmics

Qui més qui menys, ja tenia coll avall que la primera quinzena de l’estat d’alarma es prorrogaria. Fa dies que les institucions més pròximes al ciutadà com els Ajuntaments, la Generalitat de Catalunya i l’executiu espanyol alerten de la gravetat de la situació i que el pitjor està per arribar.

Sense anar més lluny, aquesta setmana, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha anunciat la suspensió de totes les activitats d’abril al municipi, cosa que fa pensar en el mitjà o llarg termini per a l’aixecament del confinament. Dia si, dia també, des de l’administració local s’insisteix en la importància de quedar-se a casa i ser escrupolosos en el compliment de les restriccions per evitar la propagació del virus i que el règim de confinament es multipliqui.

Aquest matí, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant una conferència amb els presidents i presidentes de les comunitats autònomes, els hi ha comunicat que, com a mínim, l’estat d’alarma s’allargarà una quinzena més.

Una mesura que afectarà letalment la Setmana Santa, tret de sortida de la temporada turística a municipis turístics com Castell-Platja d’Aro. Enguany, el Dijous Sant serà el 9 d’abril i el Dilluns de Pasqua el 13 d’abril. Un cop molt dur per a tots els sectors econòmics que viuen del turisme perquè es tracta del primer període vacacional de l’any amb tota l’oferta d’allotjament, oci, cultura o restauració operativa i que, a la vegada, inaugura la temporada d’estades de molts turistes estrangers que fan vacances a la primavera o caps de setmana on l’afluència de turisme de proximitat a les platges esdevé la postal tradicional de les primaveres a la Costa Brava.

Malgrat tot, l’anunci de Pedro Sánchez tampoc agafa al sector turístic de nou. Ja fa dies que els empresaris pateixen i veuen venir les nefastes conseqüències de la crisi del Coronavirus. Aquesta setmana, s’ha ordenat el tancament de tots els establiments d’allotjament turístic, una imatge completament oposada al qual venia succeint altres anys en les mateixes dates. I des de fa una setmana, només estan oberts al públic els comerços que ofereixen un servei essencial a la població o disposen de venda en línia.

Estat l’alarma com a mínim fins a l’11 d’abril

La primera quinzena de l’estat d’alarma va començar el dissabte passat, 14 de març i estarà en vigor fins al 29 de març. Amb l’ampliació, que l’ha d’aprovar el pròxim dimecres el Congrés dels Diputats, l’estat d’alarma arribarà fins a l’11 d’abril, en ple cap de setmana de la Setmana Santa.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

One Reply to “La Setmana Santa sota l’estat d’alarma”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.