La zona blava gratuïta i suspesa la rotació a la Plaça d’Europa durant l’estat d’alarma

Veïns i veïnes havien demanat aquestes mesures des del decret de confinament

Arran del decretament de l’estat d’alarma i l’obligatorietat de confinar-se a casa, llevat dels supòsits previstos en la llei, diversos veïns i veïnes de Castell-Platja d’Aro han reclamat la suspensió de la zona blava i de la rotació obligatòria de vehicles a l’aparcament de la Plaça d’Europa.

En circumstàncies normals, a l’aparcament de la Plaça d’Europa no es permet superar les vint-i-quatre hores d’estacionament en el cas de ciutadans i ciutadanes que disposen de la targeta de resident/a o perquè treballen a empreses de la població.

Des de l’inici del confinament, això ha provocat que els veïns i veïnes que aparquen a la Plaça d’Europa hagin hagut de sortir de casa per a treure el cotxe de l’aparcament, i entrar-lo novament, per a no superar el període de vint-i-quatre hores.

L’Ajuntament avui ha anunciat que d’acord amb l’empresa concessionària de la gestió de l’aparcament, Saba, aquesta clàusula queda anul·lada fins a nou avís i no caldrà fer la rotació.

D’altra banda, el consistori ha reconsiderat la decisió de no suspendre la zona blava. Al llarg de la primera setmana de confinament, el govern municipal ha valorat aquesta possibilitat, però s’ha descartat per diverses raons com la poca afectació o intentar evitar l’aplicació d’un expedient de regulació temporal de treball al personal del servei.

Malgrat tot, el govern ha continuat escoltant totes les propostes de la ciutadania i altres formacions polítiques de l’ajuntament (que també havien demanat la suspensió de la rotació a la Plaça d’Europa) i, aquest divendres, després de negociar els termes de la suspensió del servei amb l’empresa concessionària, l’alcalde, Maurici Jiménez, ha decretat la suspensió de la zona blava a tot el terme municipal fins que s’aixequi l’estat d’alarma.

L’objectiu de la mesura és evitar la mobilitat de cotxes de veïns del centre durant el confinament o limitar al màxim la circulació de persones a la via pública.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.