El Congrés dels Diputats autoritza la pròrroga de l’estat d’alarma

Com a mínim, l’estat d’alarma continuarà fins al Dissabte Sant

Ja de matinada, pocs minuts abans de les dues i després d’un intens debat entre les diferents formacions polítiques, el plenari del Congrés dels Diputats ha donat llum verda a la pròrroga de l’estat d’alarma, quinze dies més, per a la gestió de la situació de crisi sanitària causada pel COVID-19.

Ha estat l’últim punt d’un ple monogràfic sobre el COVID-19, que s’ha allargat onze hores.

L’autorització ha tirat endavant sense cap vot en contra. S’han abstingut ERC, JxCat, la CUP i EH Bildu, que han demanat un enduriment del confinament. La resta de formacions han votat a favor. El resultat de la votació ha estat 321 vots a favor, 0 en contra i 28 abstencions. La majoria de diputats i diputades han exercit el seu dret de vot des de casa.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intervenint de matinada

Un cop publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), l’estat d’alarma i confinament a casa s’allargarà, com a mínim, fins al dissabte, 11 d’abril. Concretament, la mitjanit del 12 d’abril. Les condicions de pròrroga seran les mateixes que s’apliquen a l’estat d’alarma que està en vigor des del 14 al 29 de març.

Tal com ja avançàvem diumenge passat, quan es va conèixer la notícia després de la conferència de presidentes i presidents autonòmics amb l’executiu espanyol, la pròrroga de l’estat d’alarma afectarà letalment la Setmana Santa i el tret de sortida oficial a la temporada turística. Podeu recuperar la notícia aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.