15 veïns de Castell-Platja d’Aro s’han acollit al programa de reinserció laboral impulsat per l’Ajuntament

També hi participen diferents empreses i institucions

Aquest matí s’ha celebrat a la Sala d’Actes de l’Ajuntament una recepció oficial a les quinze persones del municipi que s’han acollit al programa ‘Platja d’Aro Professionals 2017. Personal de serveis auxiliars per a empreses del territori’. Els participants han estat rebuts per les autoritats locals que els hi han lliurat un diploma acreditatiu i han esmorzat junts.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, va decidir impulsar aquest pla per afavorir la formació i inserció de persones en situació d’atur en serveis auxiliars per a les empreses del municipi. Els serveis auxiliars estan vinculats al manteniment d’equipaments i edificis, jardineria, instal·lacions elèctriques, vigilància, suport a l’atenció al públic i altres tasques o perfils professionals que requereixin les empreses i puguin assumir les persones formades a través del pla de reinserció.

Els participants han rebut formació especialitzada i un seguiment per ajudar-los a adaptar-se al lloc de treball amb l’objectiu que la seva nova feina esdevingui un lloc de treball de llarga durada.

90E77E1E-DBCF-4CF3-827A-EF196AADF057

Sector públic i privat junts per fomentar l’ocupació

L’Ajuntament va buscar empreses locals que disposessin de personal vinculat a la jardineria i manteniment de zones verdes, manteniment de piscines i del seu entorn, reparacions bàsiques d’instal·lacions, neteges especialitzades i vigilància i atenció a l’usuari. Es va fer una prospecció en grups hotelers, càmpings i instal·lacions esportives o de lleure i en les empreses especialitzades de serveis que operen tot l’any.

L’acord entre l’empresa col.laboradora i el consistori, entre altres aspectes, preveia la contractació del personal format (a temps complet o parcial) i la percepció d’una subvenció, amb una durada màxima de 6 mesos, amb una quantitat equivalent al salari mínim interprofessional per a una jornada completa o la part proporcional a la mitja jornada. Per exemple, una empresa que hagi contractat un treballador a jornada completa, durant mig any, ha rebut una subvenció de 4.245,60 euros.

 

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.