Castell-Platja d’Aro i S’Agaró se situa entre els municipis del Baix Empordà amb més recursos d’accessibilitat turística per a persones amb dificultats de mobilitat o discapacitades

Sant Feliu de Guíxols també es troba entre les poblacions que ofereixen més facilitats de mobilitat per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda

El Consell Comarcal del Baix Empordà avui ha presentat els resultats del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que vol realçar la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística.

De la fase de diagnosi se’n desprèn que Castell-Platja d’Aro i S’Agaró es troba entre els municipis que ofereixen més recursos turístics per facilitar la mobilitat de persones amb mobilitat reduïda o amb alguna discapacitat. Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell o l’Estartit són altres poblacions que han tret bona nota en aquest àmbit.

IMG-20171213-WA0001_opt
La presentació d’avui al Consell Comarcal

L’estudi també destaca que els hotels, museus, nuclis històrics i platges són els espais i serveis millor preparats mentre que els apartaments turístics o les cases rurals els que menys. Afegir que les platges han estat els recursos millor valorats per l’esforç que estan fent les administracions per assolir la màxima accessibilitat d’aquests espais, que l’oferta de recursos accessibles dels hotels encara queda lluny per atendre la demanda que existeix o que el ventall de recursos que es destinen a les persones amb mobilitat reduïda no és equiparable als recursos que s’ofereixen a les persones amb discapacitat sensorial (cecs i sords) o intel·lectual.

A escala comarcal, s’han estudiat 170 recursos, un 17% del total de recursos que hi ha a la comarca. D’aquests, un 69% presenten facilitats per a usuaris amb discapacitat o mobilitat reduïda.

El Pla d’Accessibilitat Turística al Baix Empordà es continuarà desplegant durant l’any vinent en àmbits com la formació o la promoció. Aquest any, a banda de la diagnosi, també s’ha impulsat un manual de bones pràctiques o s’han realitzat accions formatives.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.