Entra en funcionament el nou CAP de Platja d’Aro amb més espai assistencial i una millora a l’atenció dels usuaris

L’equip del centre està format per 5 metges de medicina familiar i comunitària, 1 pediatre, 6 infermeres i personal administratiu i de suport.

Aquest dilluns a les vuit s’han obert les portes del nou Centre d’Atenció Primària de Platja d’Aro que, situat a l’Avinguda Castell d’Aro, 55, ha costat més de 2.300.000 euros i ha finançat el Servei Català de la Salut. El centre forma part de l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu de Guíxols i serà gestionat per l’Institut Català de la Salut.

L’equipament, situat molt a prop de l’antic consultori mèdic, oferirà assistència a les gairebé 8.000 persones que viuen al nucli, de les quals més d’un miler es troben en edat pediàtrica.

El nou CAP disposa de 14 consultes: 3 per a medicina de família, 3 per infermeria, 2 per a pediatria (medicina i infermeria), 5 polivalents i 1 per cirurgia menor i cures complexes i 6 per a l’atenció continuada (5 per atenció ordinària i 1 box de crítics). A més, hi ha una àrea d’admissions, zona de treball i de descans per al personal, magatzem, vestuaris, dutxes i lavabos.

Es tracta d’un equipament llargament esperat pel municipi perquè l’antic CAP, que va entrar en servei als anys 80 als baixos del complex Eurocenter, havia quedat antiquat i poc funcional. El nou edifici disposa de més espai assistencial i millora l’atenció als usuaris i condicions de treballs dels professionals.

Les noves instal.lacions s’han construït en uns terrenys cedits per l’Ajuntament.  Es tracta d’un edifici de 1.418 metres quadrats amb dues plantes i s’ha fet una reserva d’espai per a possibles futures ampliacions.  El nou telèfon del centre és el 972 827 122.

60.000 visites i extraccions de sang durant l’any passat

El centre de salut de Platja d’Aro, l’any passat, va atendre, en total, 60.000 visites i extraccions de sang. La majoria van ser visites de medicina familiar (29.607 visites). Per darrera, es van situar les visites d’infermeria d’adults (19.951), de pediatria (3.080) i d’infermeria de pediatria (2.012). A més, es van realitzar 5.301 extraccions de sang per analítiques.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.