Comencen els Casals d’Estiu 2024 amb 600 infants i joves inscrits

Amb el primer dilluns del mes de juliol han començat els Casals d’Estiu, Casal Esportiu i Casal Jove, que s’allargaran fins al 30 d’agost, i que organitza l’Ajuntament.

Al voltant de 400 nens i nenes de 3 a 12 anys s’han inscrit en els Casals d’Estiu de l’Escola Els Estanys a Platja d’Aro, i l’Institut Ridaura i l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro.

A causa de les obres a la Platja de Riuet, enguany el Casal d’Estiu de Platja d’Aro s’ha traslladat a l’Escola Els Estanys.

Les activitats són adequades a les característiques i necessitats de cada franja d’edat. Com a eixos de treball es duen a terme activitats de sensibilització de la diversitat funcional, cultural, de gènere, de medi ambient i sostenibilitat i sobre alimentació saludable.

Es fan activitats que fomenten la convivència, el bon tracte, la inclusió, i la no-violència. També tenen un pla de convivència i un protocol de prevenció i detecció davant de l’assetjament i el ciberassetjament entre iguals. Així com una guia interna per l’acompanyament de l’educació afectivo-sexual per afavorir un entorn sa, segur i respectuós.

Enguany, com a novetat, s’ha introduït a la programació espais de joc que s’ofereixen setmanalment amb diferents propostes per fer amb grups reduïts. Les propostes abasten l’experimentació, expressió artística, música i expressió corporal, circ i equilibri, cabanes, construccions, jocs de taula, contes, espai de joc amb cuina, bricoteca, circuit amb pilotes i fustes, experimentació amb llum, minimons, vehicles, obres, fira i jocs interculturals…

També s’ha creat una àrea de piscines per a totes les edats. Unes remullades diàries que els nens i nenes alternaran amb escapades a la platja.

L’entrada i la sortida del Casal és esglaonada. Les famílies disposen de 30 minuts per deixar i recollir els seus fills i filles. Des de l’any passat, l’entrada es duu a terme de 8:45 h a 9:15 h. Per a la sortida es manté el mateix horari de sempre, de les 13.30 h a 14 h. També existeix el servei de menjador, que s’acaba a les 16 h.

Una seixantena de monitors i monitores són els encarregats de vetllar per la seguretat dels infants i joves i fer-los gaudir al màxim del seu temps de lleure, d’una manera activa i divertida, en el marc d’una oferta educativa integral. L’equip humà està format per les directores, monitors/es i premonitors/es, amb la titulació de monitors/es i premonitors de lleure. I la major part de l’equip té experiència en l’àmbit de l’educació i el lleure educatiu. En els dies previs a l’inici del Casal d’Estiu, el personal participa en càpsules formatives de diferents àmbits.

Avui també han començat el Casal d’Estiu Jove i el Casal Esportiu amb un centenar de joves apuntats a cada proposta.

El Casal Esportiu va dirigit a infants i joves de 8 a 12 anys i fan jocs preesportius i activitats aquàtiques (Bàsquet, handbol, tennis, bàdminton, vòlei platja, korfbal, bicicleta tot terreny (BTT), entrenament funcional, ioga, Paddle surf, caiac, snorkel, windsurf i vela).

El Casal Jove, dirigit a joves de 13 a 17 anys, també l’integren el Casal lleure esport, Estiu en streaming i un Curs de premonitor/a. A més, inclou colònies, acció comunitària i voluntariat.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.