Alumnes del programa del PFI-PTT Guíxols Vall d’Aro, protagonistes d’un concurs de cuina

Per a donar visibilitat en el programa del PFI-PTT Guíxols Vall d’Aro (Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball), aquest dimarts, s’ha dut a terme la segona edició de l’activitat del Mestre Xef.

Aquesta proposta consisteix en un concurs de cuina que protagonitza l’alumnat del perfil de vendes i d’hoteleria, que formen parelles per cuinar diferents plats i, posteriorment, sotmetre’s a la valoració d’un jurat compost per representants del món de la restauració, com el cuiner amb una estrella Michelin, Quim Casellas, responsables del PFI-PTT i representants de l’Ajuntament, entre altres àmbits.

L’activitat s’ha portat a terme en les instal·lacions de l’Hotel MN Suites Platja d’Aro.

Es concedeixen premis a les parelles més ben classificades, d’acord amb el criteri del jurat. I tots els participants reben un diploma i un obsequi.

El curs del PFI és Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball és un programa dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que no han superat la formació secundària obligatòria (ESO). Es tracta d’un programa del Departament d’Educació de la Generalitat i finançat pels ajuntaments de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.

En aquesta formació, que té una durada de 1.000 hores, hi ha 520 hores de mòduls de formació general (català, castellà, anglès, matemàtiques i entorn) i 480 hores de mòduls de formació professional (formació específica de sala i cuina, en el cas d’hoteleria, i formació específica en vendes, atenció al públic i estratègies d’oficina en el cas de vendes), a més, els dos perfils inclouen 180 hores de pràctiques i un mòdul de prevenció de riscos laborals.

Els PFI – PTT permeten a l’alumnat que no ha assolit l’ESO, incorporar-se a una professió, amb una formació prèvia que els facilita trobar feina, o a continuar estudiant, ja que l’alumnat que tinguin un PFI aprovat té accés directe a grau mitjà amb una reserva de places del 15%, amb l’obtenció, en superar el PFI, de l’anomenat Certificat CAM.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.