La Fundació Drissa obrirà a Platja d’Aro un servei d’integració laboral de les persones amb malaltia mental

La Fundació Drissa va néixer el 23 de març del 1999 i, al llarg d’aquests 25 anys, ha treballat per millorar la qualitat de vida de persones amb problemes de salut mental, molt especialment aquelles que pateixen un trastorn mental sever i, per tant, tenen més dificultats per inserir-se al món laboral.

Drissa ha implantat dues línies de treball: la integració laboral i l’habitatge. Durant aquests anys d’història, ha acollit més de 3.000 persones, atenent una mitjana diària de 270 a l’àrea de capacitació i al servei d’habitatge.

Amb un pressupost anual de més de 4 milions d’euros, la Fundació Drissa disposa d’un equip de 180 persones i el 58% dels professionals de l’entitat són persones amb un problema de salut mental. La Fundació preveu augmentar la plantilla en un 14% a finals d’any impulsant nous projectes.

Entre aquests, hi ha la creació de dos nous serveis prelaborals a Platja d’Aro i Blanes, amb quinze places cadascun. Se sumaran als que ja hi ha a Girona, Figueres i Santa Coloma de Farners, sumant en total un centenar de places.

El president de la Fundació Drissa, Max Marcó, i la gerent, Núria Martínez, subratllen que són un recurs imprescindible perquè les persones amb problemàtica social derivada de la malaltia mental puguin engegar un itinerari laboral per aconseguir un lloc de feina. A través d’aquest servei, es formen, adquireixen competències necessàries i treballen.

L’objectiu de la Fundació Drissa és acostar aquest recurs al lloc on viuen els usuaris perquè han comprovat que l’adhesió millora quan no han de fer quilòmetres o desplaçar-se amb transport. Actualment, la taxa d’inserció laboral és del 50%, quinze punts més que fa tres anys.

Un altre dels projectes d’aquest any d’aniversari és la gestió d’una residència a Palafrugell, la residència Marejol.

La Fundació Drissa és un dels productors ecològics de fruites, verdures i hortalisses de les comarques gironines. Ara, han decidit fer un “pas endavant” en aquesta línia de negoci i han creat la marca ‘BDrissa’, amb l’objectiu de mantenir l’essència de productes frescos i 100% ecològics però ampliant l’oferta i incorporant als lineals nous productors del territori. L’epicentre continuarà sent la línia de producte saludable i de proximitat que Drissa cultiva a Campllong, transforma a l’obrador i ven a la parada del mercat i a la botiga del carrer Ciutadans. BDrissa també inclou el negoci del càtering.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.