Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró entrarà en el mapa d’àrees tenses per limitar-hi el preu del lloguer

El Departament de Territori aquest dilluns ha iniciat la tramitació per declarar 131 nous municipis de Catalunya com a zona de mercat residencial tensat i on s’aplicaran les mesures de contenció de rendes.

El Govern ja va declarar l’agost passat 140 municipis zona de mercat residencial tensionat, als quals ara s’afegiran els nous 131.

Les comarques gironines engloben 31 dels 131 nous municipis que s’afegiran al mapa d’àrees tenses per limitar-hi el preu del lloguer. Entre ells, hi ha poblacions costaneres com Santa Cristina d’Aro o Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. Sant Feliu de Guíxols va entrar en la primera fase.

Es tracta de poblacions de més de 2.000 habitants, que compleixen algun dels requisits que fixa la Llei estatal pel dret a l’habitatge. Per una banda, que es destini més del 30% dels ingressos al pagament del lloguer o l’hipoteca (incloses les despeses i subministraments bàsics) i que el preu del lloguer o compra hagi experimentat un increment acumulat d’almenys tres punts per sobre de l’IPC en els últims cinc anys.

Els nous contractes de lloguers dels municipis inclosos en aquestes àrees no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicada la clàusula d’actualització anual d’aquell contracte. En cas de tractar-se d’un gran tenidor -la persona física i jurídica propietària de cinc o més immobles urbans ubicats a les zones de mercat residencial tensat–, el lloguer no podrà ser superior a l’Índex de referència del preu del lloguer.

L’ampliació arriba just un mes després que hagi entrat en vigor a Catalunya l’aplicació del topall del preu del lloguer en 140 municipis però als ajuntaments inclosos els ha enxampat a contra preu. La majoria dels consultats asseguren que desconeixien la voluntat del Govern- -que ara ha engegat els tràmits- i que ho han sabut pels mitjans de comunicació. En aquest sentit, critiquen manca d’informació.

(font: Informatius RPA, ACN i Generalitat de Catalunya)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.