Equips de la Volta Ciclista a Catalunya s’allotgen i entrenen a Platja d’Aro

Des de la setmana passada, diversos equips que participen en la Volta Ciclista a Catalunya 2024, que comença aquest dilluns, han tornat a escollir Platja d’Aro per a establir la seva base d’operacions.

La seva presència i important infraestructura logística ha comportat diferents canvis en la mobilitat viària a l’àmbit d’Els Estanys.

Els equips també aprofiten la seva estada a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró per a dur a terme tots els preparatius per a la seva participació en la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya.

Dins la primera etapa de la Volta a Catalunya 2024, amb sortida i arribada de Sant Feliu de Guíxols, la xarxa viària de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró també serà l’escenari del pas de la prova, amb afectacions durant tota la jornada en els punts per on passarà. Podeu consultar l’hora de pas aquí.

Una primera etapa de 173,9 quilòmetres de recorregut

La 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya compta un any més amb un recorregut exigent, atractiu i amb especial protagonisme de retorns molt esperats.

La primera pedra es torna a posar per tercer any consecutiu a Sant Feliu de Guíxols, que viurà l’arribada i sortida d’una primera etapa de 173,9 quilòmetres de recorregut i tres ports puntuables pel massís de les Gavarres abans d’un final explosiu on Michael Matthews i Primož Roglič hi ha guanyat els dos darrers anys.

Així doncs, tots els ingredients estan preparats per viure una 103a edició històrica de la Volta a Catalunya, que torna a reunir durant una setmana els millors ciclistes del món per les carreteres catalanes. Un espectacle esportiu i unes imatges del territori que arribaran arreu del món gràcies a la important difusió internacional de la prova catalana, la tercera més antiga de l’elit mundial després del Tour de França i el Giro d’Itàlia, que distribueix les seves imatges a 190 països a través de 36 difusors internacionals i que es podrà seguir en directe per televisió a l’estat espanyol a través d’Esport 3, Teledeporte i Eurosport.

Pluja d’estrelles en una Volta a Catalunya 2024 d’altes expectatives

Des de l’organització de la Volta Ciclista a Catalunya 2024 informen que el doble vencedor del Tour de França, Tadej Pogačar, lidera una participació estel·lar amb noms com Sepp Kuss, Egan Bernal, Geraint Thomas o Simon Yates que lluitaran pel triomf de la prova UCI World Tour catalana en una setmana d’altes expectatives per tot el territori, plena de novetats i esperats retorns i amb tres arribades en altura com a principal al·licient esportiu.

Un any més, la Volta a Catalunya compta amb una participació d’autèntic luxe, amb almenys sis guanyadors de grans voltes en el seu palmarès entre els participants. L’atracció principal entre els 175 ciclistes que prenen la sortida aquest dilluns des de Sant Feliu de Guíxols és sens dubte la presència de Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). L’eslovè, un dels ciclistes més carismàtics de la seva generació, debuta a la prova catalana buscant el relleu del seu compatriota Primož Roglič, vencedor de la darrera edició.

La carta de presentació de Pogačar parla per si sola: doble vencedor del Tour de França (2020 i 2021, i segon classificat a les dues edicions següents), vencedor de Monuments com Il Lombardia, Lieja-Bastogne-Lieja i Tour de Flandes, així com de nombroses proves de primer nivell internacional que li valen un palmarès professional amb una seixantena de victòries amb tan sols 25 anys. Acompanyat de noms tan importants com el català Marc Soler o el portuguès João Almeida, dos ciclistes que saben el que és pujar al podi final d’una Volta a Catalunya, ell i el seu equip UAE Team Emirates aspira a ser referència de la cursa.

Amb tot, la llista d’aspirants és llarga. El primer d’ells segurament és Sepp Kuss (Team Visma–Lease a Bike), el darrer vencedor de la Vuelta a Espanya i un ciclista molt valorat per la seva vinculació amb Catalunya, que també disposa d’un equip potent en què destaca el jove Cian Uijtdebroeks. La Volta a Catalunya 2024 també compta amb dos vencedors més del Tour de França com són Egan Bernal i Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), dos ciclistes que també saben ja al que és pujar al podi de la Volta a Catalunya els anys 2019 i 2021, respectivament.

La llista de participants de la 103a Volta a Catalunya també compta amb altres vencedors de grans voltes com el britànic Simon Yates (Team Jayco-AlUla), guanyador d’una Vuelta a Espanya, o Nairo Quintana (Movistar Team), vencedor d’un Giro d’Itàlia i una Vuelta a Espanya. Dos colombians com el mateix Quintana (2016) i Sergio Higuita (Bora-hansgrohe), vencedor l’any 2022, dos exguanyadors de la Volta a Catalunya que tornaran a ser a la sortida de Sant Feliu de Guíxols, on hi seran altres aspirants com l’escalador basc Mikel Landa (Soudal-Quick Step), el rus Aleksandr Vlasov (Bora-hansgrohe) o el prometedor Lenny Martínez (Groupama-FDJ), entre d’altres.

Juntament amb Marc Soler, completen una participació catalana amb quatre ciclistes Joel Nicolau (Caja Rural-Seguros RGA), Pau Miquel i Álex Jaime (Equipo Kern Pharma).

(font: Informatius RPA i Volta Ciclista a Catalunya 2024)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.