L’INS Ridaura distingit amb el segell internacional “Label France Éducation”

L’INS Ridaura és el primer centre de les comarques gironines i quart de tot Catalunya a obtenir aquest segell de qualitat.

El centre de secundària castellarenc va ser seleccionat en el mes de setembre de l’any passat com un dels centres educatius mereixedors del segell “Label France Éducation“. Aquesta distinció internacional, atorgada pel Ministeri d’Afers Exteriors de la República Francesa, selecciona arreu del món aquells centres educatius que sobresurten especialment per oferir un ensenyament bilingüe de la llengua i la cultura franceses de la màxima qualitat i excel·lència oferint, alhora, l’ensenyament d’altres matèries en aquest idioma.

Aquest dimarts al matí, el centre ha rebut el distintiu de mans de diferents responsables polítics. En l’acte hi ha participat el Cònsol General de França a Barcelona, Olivier Ramadou; la responsable de Cooperació Lingüística i Eductiva de l’Ambaixada de França, Laure Juanchich; el responsable de Coordinació i Planificació Escolar del Departament d’Educació, Xavier Vilà; l’alcalde de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Maurici Jiménez; la regidora d’Ensenyament de Santa Cristina d’Aro, Sònia Rodríguez; i la directora de l’institut, Núria Albertí.

Totes les parts s’han felicitat per l’obtenció del distintiu i la qualitat de l’ensenyament que ofereix el centre de la Vall d’Aro.

L’INS Ridaura va posar en marxa el programa de francès fa més de vint anys, en resposta a la realitat turística de la zona. Actualment, les escoles del municipi incorporen el coneixement del francès a partir de cinquè de primària. De 1r a 3r d’ESO tot l’alumnat també imparteix classes de francès. A partir de 4t passa a ser una assignatura optativa. Molts alumnes que completen els seus estudis de francès a l’INS Ridaura marxen a estudiar a França. Enguany, una quarantena d’alumnes del centre s’examinaran per obtenir una titulació de francès, ja sigui en els exàmens DELF (per aconseguir el Diploma d’Estudis en Llengua Francesca) o de Batxibac (el programa de doble titulació que dona a l’alumnat la possibilitat d’obtenir el títol de batxiller i el de baccalauréat francès). Teniu més informació de com s’aplica el programa aquí.

En la web de l’INS Ridaura expliquen que aquesta acreditació es concedeix després d’una avaluació externa per part de l’Agència d’Ensenyament del Francès a l’Estranger (AEFE), la qual, aplica rigorosos criteris de selecció com la impartició d’un percentatge de matèries no lingüístiques en francès, disposar d’un equip docent FLE i de secció bilingüe altament qualificat i acreditat, contemplar una política educativa d’un fort compromís amb la gestió de qualitat, involucrar a l’alumnat en programes internacionals oficials, com el BatxiBac, els exàmens oficials DELF, etc., o potenciar, a través d’activitats complementàries, l’interès i l’intercanvi cultural francòfon.

Es concedeix per un període de tres anys, essent renovable al finalitzar aquest període, després d’una nova avaluació positiva. La concessió del segell implica, a més, formar part de la xarxa mundial “Label France Éducation”, que concedeix accés privilegiat a serveis que reforcen la qualitat de l’ensenyament com sessions de formació per al professorat, suport econòmic a projectes d’innovació educativa, intercanvis d’experiències entre els responsables dels centres de la xarxa o accés a nombrosos recursos en línia.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.