4 alumnes del municipi entre els premiats del 21è Concurs Digital de Dibuix Infantil d’Aqualia

Els alumnes Augusto Tarantini, Yasmina Amine Kadi i Aniol Gàlvez Vidal de l’Escola Els Estanys de Platja d’Aro així com Mauri Jiménez Tura de l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro han estat premiats en el 21è Concurs Digital de Dibuix Infantil d’Aqualia.

Els joves artistes digitals s’han classificat en la categoria de finalistes. Les autoritats locals i el responsable d’Aqualia de Girona Nord, Jordi Johé, s’han desplaçat fins als centres educatius per a lliurar-los el seu premi.

En aquesta edició, Aqualia ha convidat els infants a recórrer diferents ecosistemes mentre aprenen a cuidar l’aigua i el planeta.

El Concurs Digital Infantil d’Aqualia ha esdevingut tot un referent en educació en hàbits sostenibles sobre l’ús de l’aigua per als més petits amb la participació de més de 250.000 alumnes i més de 4.500 hores de formació.

Des d’Aqualia han explicat que tenen un ferm compromís amb l’ODS 6, “Aigua neta i Sanejament” i la promoció de l’ús sostenible de l’aigua entre els escolars. Des de la primera edició, l’objectiu del concurs és educar en el present per a formar a generacions futures en un ús responsable de l’aigua.

El certamen, premiat en l’àmbit internacional, està obert a nens i nenes que estiguin cursant 3r i 4t de primària.

En aquesta 21a edició, els participants s’han submergit en una autèntica Aquaventura. Aqual i ODS6, guardians incansables de la gestió del cicle integral de l’aigua i del sanejament, acompanyats de la Colla Sostenible, un grup de simpàtics personatges, cadascun dels quals encarna una acció quotidiana que ajuda a cuidar l’entorn.

Els participants podien triar diferents ecosistemes (oceans, muntanyes, deserts, aiguamolls…) en els quals havien d’aplicar els seus coneixements sobre l’aigua i com cuidar-la per a protegir la biodiversitat. En finalitzar, i en la secció Reptes Sostenibles, podien seleccionar el repte amb el qual, a través de petits gestos quotidians, volien ajudar a protegir el planeta i donar suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La sostenibilitat comença a casa i en l’escola

Any rere any, i a través del Concurs d’Aqualia, centres educatius, docents, ajuntaments i famílies animen als nens i nenes a prendre consciència sobre la necessitat de cuidar l’aigua del planeta. D’una forma divertida i, a través de personatges adaptats a la seva edat, adquireixen una base sòlida de coneixements sobre l’aigua i la seva gestió, així com d’hàbits quotidians en favor del consum responsable de l’aigua, el seu reciclatge i la seva reutilització.

El Concurs es convoca a Espanya i a Portugal, país on Aqualia gestiona el cicle integral de l’aigua en diverses localitats. També a Colòmbia estan convocats els estudiants dels tretze municipis dels departaments de Còrdova i Nord Santander on Aqualia gestiona els serveis d’aigua.

Els participants optaven a aconseguir 10 premis individuals (10 targetes per a material esportiu, valorades en 250 euros cadascuna. També els 250 finalistes tindran premi. Els centres educatius també competien per 1 premi col·lectiu, consistent en una targeta de 1.000 euros per a material educatiu.

Finalment, a la categoria de finalistes, on s’han classificat els nois i noies de Castell d’Aro i Platja d’Aro hi havia 250 premis consistents en una targeta per a material esportiu de 30 euros cadascuna.

El certamen s’emmarca en el conjunt d’iniciatives que Aqualia desenvolupa regularment amb col·legis, instituts i centres universitaris per a donar a conèixer les fases del cicle de l’aigua i educar en un consum més responsable d’aquest recurs. L’acció està alineada amb l’estratègia del seu Pla Estratègic 2021 – 2023 per a un futur sostenible com una acció real amb impacte positiu per a frenar el canvi climàtic.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.