La Casa Lila ha començat amb 250 infants i espais de joc renovats

Coincidint amb el primer dilluns d’octubre, s’han tornat a obrir les portes de la Casa Lila pel curs 2023-2024.

Enguany, s’hi han inscrit 254 nens i nenes, entre la Casa Lila de Platja d’Aro i la Casa Lila de Castell d’Aro.

A Platja d’Aro, s’ofereixen seixanta places diàries repartides entre la Masia Bas i Casa Lila.

El mateix nombre que s’ofereix a Castell d’Aro, on les activitats es distribueixen entre l’Antic Casino, Escoles Velles i l’edifici de Casa Lila.

L’equip de Casa Lila 2023-2024 està format per dues directores i nou monitors i monitores de lleure.

La principal novetat que s’han trobat els nens i nenes a l’arribada a la Casa Lila de Platja d’Aro ha estat la renovació dels espais de joc.

Casa Lila és un servei de l’Ajuntament adreçat a infants de 3 a 12 anys (I3 a 6è de primària). Un espai lúdic, educatiu i de relació on els infants aprenen a créixer, a construir, a crear, a compartir, a relacionar-se…

La Casa Lila està oberta del 2 d’octubre al 31 de maig, de dilluns a divendres, i funciona amb el mateix calendari de festius i de vacances de les escoles. Els dies que tancarà són el 13 d’octubre, 7 de desembre, del 21 de desembre al 7 de gener (inclosos); 8, 9 i 12 de febrer (Carnaval), divendres 22 de març, i del 23 de març a l’1 d’abril (Setmana Santa).

Les famílies poden deixar els seus fills entre les 16 i les 16:15 h, i recollir-los entre les 18:30 h i les 18:45 h.

Els professionals de Casa Lila fan un acompanyament i observació en el joc de l’infant. Tenen una mirada respectuosa on cada infant és únic. Donant-li el seu temps, respectant el seu ritme, prioritzant el seu benestar i potenciant les habilitats i capacitats de cadascú. Es treballa a través del vincle, creant un equilibri entre el vincle i els límits. Cada situació/conflicte és una oportunitat per treballar i créixer com a persona.

Les activitats que es realitzen a la Casa Lila ajuden als nens i nenes a ser més autònoms, a aprendre hàbits d’higiene, d’ordre, a respectar els companys i el material, a resoldre conflictes a través del diàleg, a participar… L’espai de la ludoteca és organitzat per racons on es juga lliurement a joc simbòlic (caseta, metge, mecànic…), mini mons, jocs de taula d’habilitat, estratègia, atzar, memòria, construccions, plàstica, videoconsola.

Així també es duen a terme activitats dirigides com tallers, experimentació, contes, jocs, sortides per l’entorn, celebracions de festes, excursions, colònies…

En el dia a dia, es potencia la promoció de salut (alimentació saludable, sortides en el medi natural, ús de pantalles, gestió emocional, educació afectivosexual…), de sensibilització i prevenció (diversitats culturals, funcionals, de gènere, de coeducació, habilitats socials i relacionals…).

Una altra novetat d’aquest curs és l’activitat de moviment, on hi ha material psicomotriu (escales, rampes, matalassos…) per afavorir el plaer de moure’s i expressar-se desenvolupant les destreses motrius, d’expressió, comunicació i de relació, prenent consciència de si mateix i el propi cos.

A més, s’ofereix un espai diari per la realització dels deures escolars d’una durada de 50 minuts adreçat a nens i nenes a partir de 1r de primària.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.