Nous espectacles, música, demostracions d’oficis, fira i restauració

El nucli històric de Castell d’Aro, declarat bé cultural d’interès nacional, aquest cap de setmana torna a fer un viatge en el temps amb la celebració de la 22a edició del Mercat Medieval. L’esdeveniment se celebrarà aquest dissabte i diumenge, 26 i 27 d’agost, d’11 a 14 h i de 18 a 22 h. L’entrada és lliure i gratuïta. I les activitats es desenvolupen en una desena d’espais del nucli castellarenc.

Hi haurà, com és habitual, demostracions d’oficis, espectacles, fira de productes d’artesania i d’alimentació i, espais de restauració. En aquesta nova edició, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró vol mantenir l’èxit de les anteriors, amb una assistència d’entre 15.000 i 20.000 visitants als carrers més antics de la vila, tot gaudint dels encants de l’edat mitjana.

Durant tot el cap de setmana els productes gastronòmics delecten el paladar de tots els visitants, que poden trobar-hi múltiples varietats i elaboracions. També es poden adquirir alguns dels productes artesanals que s’hi mostren i gaudir de diversos espais de restauració en un entorn ambientat amb escuts heràldics, estendards, banderoles i altres elements simbòlics. A més a més s’hi poden veure les demostracions d’oficis de la il·lustradora Anna Ribot, la fusteria de Marcos Pizarro El Druida i de cereres i elements d’apicultura d’El Món Bee a la Plaça de Santa Maria; i de ceràmica i feltre de llana a la Plaça de la Constitució.

Les principals activitats proposades són: campament i jocs medievals amb Alma Cumbrae i Quiràlia a la Plaça Poeta Sitjar, on també hi haurà instal·lat un foto reclam medieval; consulta de tarot amb Pilar Cabrera al Mirador del Pessebre; exposició d’armes i armadures de l’edat mitjana i d’armes de setge a l’Antic Casino a càrrec d’Alma Cubrae; i taller de circ per a totes les edats a la Plaça Lluís Companys a càrrec de Los Herrerita. També s’han programat tallers infantils diversos: pintura de siluetes medievals a la Pineda del Pessebre amb Tot Medieval; i d’elaboració de dames i cavallers de drap sense cosir amb La Roba a la Plaça Poeta Sitjar.

En relació amb els espectacles de matí i tarda hi haurà, tant dissabte com diumenge, la música i els malabars itinerants de la proposta La Cirquestra de Improvisto’s Krusty Show, que alhora ofereixen diverses sessions del seu pal acrobàtic a la Plaça de Santa Maria. També es podrà veure la dansa del ventre de la Caravana de les Arts i gaudir de la música medieval del Berros de la Cort, tant a diversos espais fixos del nucli antic, com en format itinerant; del teatre itinerant El Carro d’Atra Mors de Sordibus; i del retorn del tot un clàssic: el llegendari Fakir Kirman.

Amb aquesta nova edició del Mercat Medieval, es vol oferir al públic a les darreries d’agost una proposta lúdica que complementa els altres atractius del municipi: comerç i oci, platges i espais naturals o gastronomia i nit.

L’entorn escollit, el nucli històric de Castell d’Aro, esdevé l’escenari ideal, ja que és un espai declarat Bé Nacional d’Interès Cultural gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII.

MercatMedieval-2

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.