Els hàbitats Biohut del Club Nàutic Sant Feliu són llar de 703 individus de fauna autòctona

L’informe de monitoratge ecològic dels 19 hàbitats artificials Biohut instal·lats al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha permès identificar 703 individus que habiten al port ganxó, demostrant així l’èxit d’aquests ginys que tenen com a finalitat la restauració ecològica.

Les tasques de monitoratge es van realitzar el setembre del 2022 i el juny del 2023 i consisteixen a observar el nombre d’espècies, la seva abundància i la seva mida. L’informe de resultats ha permès identificar 28 espècies de fauna vàgil i 6 espècies de peixos juvenils. D’entre els individus vistos, dos terços són mol·luscs com la Limaria hians i un quart són artròpodes. Hi destaca la identificació de gambes de diferents espècies, que podrien augmentar en el temps, i d’altres espècies comestibles com el Palaemon elegans, el Palaemon serratus i la Mimachlamys varia.

Origen del projecte

Les espècies de peixos alevins sovint busquen la costa per protegir-se dels seus depredadors. En aquest escenari, els ports esdevenen elements clau per al seu refugi i per incrementar les seves possibilitats de supervivència. És en aquest context que neix Biohut, un projecte que pretén portar l’hàbitat artificial
adaptat als ports perquè aquests puguin proporcionar les funcions clau dels hàbitats de cria: refugi i recurs alimentari.

El novembre de l’any 2021 l’empresa Ecocean va instal·lar 19 hàbitats artificials Biohut al port de Sant Feliu de Guíxols, convertint-lo en el primer de l’estat espanyol en comptar amb aquests ginys de restauració ecològica i manteniment de la biodiversitat marina.

Sensibilització mediambiental

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols està compromès amb la difusió de la biodiversitat marina que habita al port i que es protegeix gràcies als Biohuts i per aquest motiu des de l’any passat organitza jornades de sensibilització ambiental per donar-la a conèixer. Són matinals d’aprenentatge per a nens per mitjà del joc i de l’observació de Biohuts mini que permeten als més joves conèixer les espècies que viuen entorn de Sant Feliu de Guíxols.

La sessió següent serà aquest dissabte 19 d’agost amb el personal del Club.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.