La millor croqueta del món

A poc més de dues setmanes per a la cloenda de La Santa Market 2023, l’oferta gastronòmica de Cañitas Maite ha esdevingut la sensació de la Costa Brava gràcies a una proposta tant solvent com creativa i inclassificable.

Un dels plats estrella dels cuiners és la croqueta de pernil ibèric Joselito, premi a la millor croqueta del món a Madrid Fusión 2021, que ha donat la fama als xefs i que s’elabora amb mantega i llet fresca d’ovella i daus de pernil de gla Joselito. Un plat exquisit, sens dubte molt especial, que se serveix en el restaurant, i en un córner que posa a disposició de tot el públic de La Santa aquest emblemàtic mos.

Els xefs Javier Sanz i Juan Sahuquillo, sobradament coneguts pels amants de l’alta gastronomia per tenir una estrella Michelin, una estrella Verda i dos sols Repsol pel seu projecte OBA- (també a Albacete), han volgut traslladar a La Santa Market l’essència del seu vaixell insígnia: Cañitas Maite, el primer restaurant que van obrir a la localitat de Casas-Ibáñez, on elaboren una cuina creativa i de producte profundament lligada al territori. I ho han fet amb una proposta, que està enamorant els paladars més exigents: un menú degustació consistent en vuit plats i unes postres que recull les receptes més representatives d’un restaurant que ha arribat per revolucionar el panorama gastronòmic i recordar-nos que no tot està inventat.

Hi trobem propostes com l’Homenatge a la matança, una coca de blat de moro fregit lleugerament picant farcit amb un parfait especiat d’all mataero i pinyons; o el Cogollo César Manchego, amanit amb una vinagreta de pollastre i anxova, làmines de pit de gall semiescabetxat, formatge vell d’ovella i ratlladura de llima fresca. El ninoyaki de formatge i tòfona, el biquini trufat, el tàrtar cítric de llobarro, el popular entrepà de calamars (elaborat sobre una base de croissant de Panem, també premiat) i l’icònic dònut de cua de bou són altres propostes que trobem en aquest menú degustació que tan bé recorre l’imaginari d’aquests dos joves cuiners: la combinació perfecta entre creativitat, tècnica i un profund coneixement del territori. Per acabar, les postres: El teu primer petó, namelaka de vainilla de Madagascar i pebre rosa encapsulat en un bany de xiclet de cirera. Tot a un preu de 59 € (sense begudes).

Com a complement, els xefs han creat dos plats fora del menú per si algú vol ampliar l’experiència: una versió particular del pollastre amb escamarlà en homenatge a Josep Pla, concretament al seu llibre sobre la cuina catalana Llagosta i Pollastre. Es tracta d’un popular mar i muntanya que es presenta aquí en la seva versió canalla com un saam vietnamita. Finalment, el brioix de costella és un mos a base de pa roll artesà de mantega farcit d’un esmicolat de costella de vaca rostida a baixa temperatura, ceba cruixent i emulsió de xili xipotle fumat.

Qui ho desitgi també podrà sopar a la carta en un espai més informal habilitat a la zona chill out, on podran tastar algunes de les creacions dels xefs incloses en el menú degustació.

L’establiment compta també amb una opció per a nens amb croquetes, rellom i torrija.

Al capdavant de l’establiment, hi trobem Gonzalo Rivera, cap de cuina de Cañitas Maite, que recrea a la perfecció l’univers Cañitas a l’Espai Privé Les Palmeres de La Santa Market.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.