353 projectes de 38 països s’han presentat al X Concurs Fotogràfic “Educant La Mirada”

El jurat del concurs de projectes fotogràfics “Educant la Mirada” ja ha escollit els guanyadors d’enguany del concurs Educant la Mirada de la Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d’Aro.

“Educant la Mirada” és un certamen d’àmbit internacional emmarcat en les activitats fotogràfiques de Fotoplatjadaro, organitzades per la Biblioteca Mercè Rodoreda amb la col·laboració de l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada, que reparteix un total de 5.250 € en premis i que aquest 2023 celebra 10 anys.

L’objectiu del concurs és estimular i premiar econòmicament els projectes fotogràfics d’autors que siguin capaços de sorprendre i emocionar i de traslladar una visió pròpia del seu món personal o del que els envolta. La participació i la temàtica són lliures i l’únic requisit és que les imatges hagin estat preses amb un aparell fotogràfic o dispositiu amb càmera.

En l’edició 2023, s’han rebut 353 projectes de 296 autors de 38 països. Com cada any, els projectes han rebut elogis per part del jurat i l’organització per l’elevat nivell creatiu, estètic o tècnic i pel seu gran valor sociodocumental, que mai deixa de sorprendre.

Entre els 353 projectes presentats per autors locals, nacionals i d’arreu del món, s’han escollit els següents guanyadors:

Guanyadors de l’edició 2023

Primer Premi: Jorge Hector Monaco (Buenos Aires, Argentina), “Cuerpos Disidentes”
Segon Premi: Amalia Perez Alzueta (Barcelona, Espanya), “Fémina”
Tercer Premi: Javier Pedro Fernandez Ferreras (Urduliz, Espanya), “Cazadores Kazajos”
Premi Jove: Karina Birkbulatova (Roma, Itàlia), “The Two Parallel”
Premi Local: Luis Izquierdo-Mosso (Llagostera, Espanya), “Basades en fets reals”

Gran diversitat de projectes

El projecte “Cuerpos Disidentes” versa sobre els nous paradigmes de gènere, sobre el gènere fluid i les persones que han transformat el seu cos. El projecte “Fémina”, amb una estètica delicada basada en els treballs de Ziquian Liu, indaga sobre l’atemporalitat de la feminitat i qüestiona fins on arriben les idees preconcebudes sobre la dona. “Cazadores Kazajos” ens porta imatges dels habitants d’una remota regió muntanyosa de Mongòlia, que amb l’ajuda d’àguiles reials se sustenten en la caça des de fa dos segles. En el projecte “The two parallel”, la Karina Birkbulatova ens narra la història real de dues germanes, separades de petites, on una germana viu en un poble petit i pobre i l’altre viu a la ciutat, rep una educació en una escola prestigiosa i va a ballet. Nascut durant la pandèmia de la Covid-19, “Basades en fets reals” recrea interiors, paisatges, edificis, etc. que ha recordat o somiat el seu autor en una sèrie de fotografies d’ambients construïts en miniatura.

Els projectes guanyadors i finalistes seran publicats en un catàleg i les obres seran exposades durant la temporada d’hivern 2023-2024 als jardins de la Masia Bas de Castell-Platja d’Aro. Es podrà recollir la còpia del catàleg a partir del mes d’octubre a la Biblioteca Mercè Rodoreda.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.