Detenen el presumpte autor de 5 incendis en zona boscosa de Castell d’Aro

La Policia Local i els Bombers de la Generalitat de Catalunya han portat a terme en els darrers cinc dies, cinc actuacions relacionades amb incendis forestals en una zona boscosa al nucli de Castell d’Aro.

La primera actuació es va produir el dilluns 24 de juliol, cap a les 19:55 hores, quan la policia va ser alertada de dos incendis alhora, amb dos focus propers a la zona boscosa del costat de l’Institut Ridaura. Els serveis d’extinció van arribar de seguida al lloc i van poder sufocar-lo en pocs minuts. En aquest cas es van cremar un total de 125 m² de sòl forestal.

La segona intervenció es va dur a terme el dimarts 25 de juliol, cap a les 18:15 hores, quan els serveis d’emergència van ser alertats que, al marge de la carretera de Castell d’Aro a s’Agaró, s’havia iniciat un incendi forestal. Poc després, cap a les 19:45 hores, i quan ja s’havia donat aquest per extingit i els serveis d’emergència havien abandonat el lloc, es va originar un segon incendi a pocs metres d’aquest que va requerir la mobilització novament de recursos per a extingir-lo. En aquests altres incendis es van cremar un total de 500 m² de sòl forestal.

Quan les patrulles policials es dirigien a aquest segon incendi, van poder identificar un home que marxava del lloc. No obstant això, en aquell moment no van obtenir més indicis que li permetessin relacionar amb l’incendi i el van deixar marxar.

Finalment, el divendres 28 de juliol, cap a les 20:00 hores, la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, la Policia Local de Santa Cristina d’Aro i els Bombers van ser alertats d’un nou incendi a la zona boscosa situada a la rodalia de l’Hípica Edna, a prop de la carretera vella que va de Castell d’Aro direcció a Santa Cristina d’Aro. Una de les dotacions policials que es desplaçava a l’incendi va identificar una persona que marxava del lloc en bicicleta amb actitud sospitosa. Un cop identificada la persona, aquesta va resultar ser la mateixa que la policia havia identificat el passat 25 de juliol en un dels incendis. La persona no va donar fiança de què feia al lloc i, en l’escorcoll, se li va localitzar un encenedor. A més, un testimoni va informar la patrulla actuant que havia vist a la persona identificada fugint de la zona dels dos incendis ocorreguts el passat 24 de juliol.

Afortunadament, els serveis d’extinció van poder sufocar aquest nou incendi que va cremar un total de 250 m² de sòl forestal.

Es dona la circumstància que tots aquests incendis es van produir en una zona bastant acotada i tots ells semblaven haver estat provocats.

Per tots aquests motius, la Policia Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró va procedir a la detenció del sospitós, de 54 anys i d’origen espanyol.

El detingut no presentava antecedents previs, però les investigacions el relacionen amb altres incendis forestals ocorreguts l’estiu de l’any passat a la mateixa zona. A les diligències policials obertes per aquesta policia local s’hi adjuntaran els informes pericials que el Cos d’Agents Rurals i els Bombers de la Generalitat aportaran en els pròxims dies.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.