Potenciar l’oferta de turisme actiu i oferir informació més detallada entorn les rutes de senderisme

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha apostat un any més per renovar el mapa topogràfic de senderisme.

Un mapa que es dirigeix als amants de l’excursionisme i també a tots els visitants que volen descobrir caminant el Baix Empordà.

Sempre és recomanable fer senderisme amb un bon mapa de la zona i el Consell Comarcal en posa un a disposició a escala 1:30.000.

El nou mapa conté tots els camins que formen la xarxa de senderisme del Baix Empordà. Una xarxa de més de 450 km senyalitzats segons la normativa internacional i l’oficial també per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que són els senders de Gran Recorregut (GR 92) i la seva variant d’interior (GR 92.1) senyalitzats amb marques blanques i vermelles, els senders de Petit Recorregut (PR) senyalitzats amb marques blanques i grogues i els Senders Locals (SL) senyalitzats amb marques blanques i verdes.

A més, tots els senders de la xarxa estan acompanyats de panells indicatius que contenen informació dels espais més propers que es trobaran i el temps que tardaran a trobar-los per tal que l’usuari estigui més ben guiat pels senders de la xarxa.

Al nou mapa, a part dels camins de la comarca, s’hi troben destacats els principals elements d’interès turístic com castells, esglésies, ermites, dòlmens, parcs i espais naturals així com les masies, els rius i rieres, els cims, etc.

Aquest mapa és de pagament (té un cost de 12 €) i està disponible a totes les oficines de turisme de la comarca, al Consell Comarcal i a la botiga en línia comarcal https://botiga.baixemporda.cat/shop.

El mapa topogràfic complementa la publicació gratuïta “Senderisme al Baix Empordà“, publicació que recull 15 rutes que fan valdre la xarxa de senderisme de la comarca amb unes rutes creades i pensades per tal que el visitant ja tingui tota la informació necessària per fer la ruta: el punt d’inici i final, el seu recorregut, la distància en quilòmetres, el desnivell acumulat, el temps estimat de marxa i el temps total de la ruta (comptant temps per fer parades, fer fotografies, etc.), així com la senyalització a seguir i també un QR on es poden descarregar el track de la ruta i visualitzar-la al perfil Turisme Baix Empordà que des de l’àrea de Turisme del consell comarcal es té a Wikiloc.

També cal destacar que al perfil de Wikiloc hi ha fins a 28 noves rutes de senderisme que s’han creat i que us animen a descobrir.

I en la web visitemporda.com hi ha un conjunt de vídeos informatius sobre les diferents rutes del Baix Empordà.

El conseller de Turisme, Raimon Trujillo, destaca que “l’àrea ha fet una tasca de desenvolupament d’aquesta xarxa que es plasma en el mapa renovat que els locals i visitants podran tenir a les mans”. Ha fet esment a “que el Baix Empordà és conegut per molts vessants, també la dels senders senyalitzats i consolida la feina que es fa des de l’any 1998 pel Consell Comarcal i l’àrea de Turisme de la qual en són beneficiats els 36 municipis del Consell Comarcal”.

La Xarxa de senders del Baix Empordà

La xarxa de senders del Baix Empordà es va crear entre els anys 1998 i 2003 gràcies a un Pla de Dinamització Turística que va posicionar el Baix Empordà com a comarca pionera en la creació d’una xarxa de senderisme amb l’objectiu de desestacionalitzar la temporada turística i augmentar la qualitat i competitivitat de la seva oferta. La xarxa compta amb més de 450 km senyalitzats segons la normativa internacional i l’oficial també per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Els senders de Gran Recorregut (GR 92) i la seva variant d’interior (GR 92.1) travessen la comarca i són acompanyats de senders de Petit Recorregut (PR) i de Senders Locals (SL).

Amb les dues publicacions, el mapa topogràfic 1:30.000 i la publicació “Senderisme al Baix Empordà,” es vol donar valor afegit a la xarxa de senderisme i continuar potenciant l’objectiu de desestacionalitzar la temporada turística.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.