Clara Peya reprèn els ‘Concerts d’Aro’ a Santa Cristina d’Aro

Clara Peya reprèn aquest divendres, 28 de juliol, els ‘Concerts d’Aro’ 2023 a Santa Cristina d’Aro, el qual es va iniciar el passat 14 de maig amb l’actuació de Los Fumeros a l’Espai Ridaura.

Aquesta nova edició dels ‘Concerts d’Aro’ aposta per artistes reconeguts i de proximitat, de perfils ben diversos, i amb el piano com a fil conductor. El cicle de concerts, organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, en col·laboració amb Seed Music, el projecte d’acompanyament integral a músics catalans impulsat per la periodista i gestora cultural Rut Martínez, engloba un total de cinc concerts i tres activitats complementàries que aproparan la cultura musical a Santa Cristina d’Aro a preus populars.

En aquesta 15a edició, la programació dels Concerts d’Aro s’ha creat tenint en compte un fil temàtic o conductor que ajudi la ciutadania a aproximar-se als concerts del cicle, en aquest cas, ha estat un fil instrumental: el piano. La majoria dels concerts integren aquest instrument i evidencien que continua oferint una diversitat enorme de prestacions tant en l’àmbit estilístic com musicalment, actuant com a instrument solista o acompanyant, i sempre amb un rol destacat.

Quant a les ubicacions, es compta de nou amb l’auditori de l’Espai Ridaura, un espai polivalent i de major aforament per al públic assistent, i també amb l’església de Santa Cristina d’Aro, un espai més íntim que compta amb una acústica excel·lent.

La varietat d’estils i la paritat són altres aspectes vertebradors de la programació, que es reprèn aquest divendres, 28 de juliol, amb l’actuació d’una artista de renom, Clara Peya (Premi Nacional de Cultura), considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del nostre país.

Clara Peya presentarà el seu projecte de Piano solo & electrònica a l’Espai Ridaura a les nou del vespre, a un preu popular de 15 euros l’entrada. Avantguardista i transgressora, musicalment Peya és inclassificable: bascula entre el jazz, el pop i l’electrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano. A Santa Cristina d’Aro, Peya farà un recorregut per la seva discografia adaptant temes ja publicats i descobrint-ne també d’inèdits. La veurem sola davant del piano, jugant amb les tecles i combinant passatges instrumentals d’un pianisme magnètic amb sintetitzadors i bases electròniques que generen aquesta atmosfera única de la pianista on cada petit detall és tant intens com imprescindible.

L’endemà, dissabte 29 de juliol, gaudirem de la conferència del músic Joan Vives, un convidat recurrent dins el festival dels ‘Concert d’Aro’. Joan Vives ens parlarà de la història del piano i la seva evolució al llarg dels anys. La conferència tindrà lloc a les set del vespre a l’Espai Ridaura i és totalment gratuïta per a les persones assistents.

La setmana següent, dissabte 5 d’agost, arribarà una de les cites més esperades de l’estiu al municipi: el concert ‘Retrobem la Sarsuela’, a càrrec de Rafató teatre i l’Aula lírica. Es durà a terme a l’Espai Ridaura a les nou del vespre i l’entrada té un cost de 15 euros. Un concert amb les millors peces i veus del gènere, en un espectacle líric fortament consolidat al municipi.

El cicle de concerts continuarà el divendres 11 d’agost a les nou del vespre, en aquest cas a l’església de Santa Cristina d’Aro, un dels escenaris emblemàtics dels Concerts d’Aro, amb l’actuació de la pianista Emma Stratton, intèrpret jove d’un gran talent, nascuda a Pals, i que mostra una gran projecció musical fins al moment. Stratton ens presentarà en exclusiva el repertori del qual serà el seu primer disc, que enregistrarà a finals d’estiu, que inclou la Sonata en Do Major, KV330 de Mozart, el Carnaval op. 9 de Schumann així com la interpretació de l’obra Chaconne (1962) de la compositora Sofia Gubaidulina, una obra increïble i explosiva que s’interpreta realment poc. Podreu gaudir de la seva música a un preu únic de 10 euros per persona.

Una setmana més tard, l’església de Santa Cristina d’Aro acollirà un segon concert, el del pianista Albert Guinovart i la flautista Elisabet Franch, duet que actuarà divendres 18 d’agost a les nou del vespre, presentant el seu disc Franch plays Franch, editat per Sony Classical. Elisabet Franch és també flauta solista de l’Orquestra Simfònica del Vallès i, després d’uns anys voltant pel món, torna a casa i ho fa desplegant totes les seves facetes i potencial fent tàndem amb un dels músics més reconeguts i estimats del país, el pianista i compositor Albert Guinovart. L’entrada del concert té un cost de 15 euros per persona.

Finalment, arribats a finals d’agost, divendres 25 a les nou del vespre recuperarem l’Espai Ridaura com a seu del concert de la Sant Andreu Dixie Jazz Band, sota la batuta del director Joan Chamorro. Es tracta de la secció més jove i més dixie de la Sant Andreu Jazz Band, adaptada en petit format i amb un repertori festiu i ballable, basat en temes de Dixieland i de l’època del swing, sense deixar el rigor interpretatiu i les improvisacions a què ens tenen acostumats. El cost de l’entrada és de 15 euros.

La programació d’enguany -tendent a la paritat en relació amb el gènere- fomenta la diversitat d’estils musicals amb l’objectiu d’arribar a un públic divers i majoritari, i contempla igualment el foment del talent jove amb les propostes d’artistes consolidats.

Podeu trobar la programació completa i les entrades pels diferents concerts i activitats del cicle ‘Concerts d’Aro’ al web de l’Espai Ridaura.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.