Activats els Refugis Climàtics a causa del nou episodi de calor

L’Ajuntament, a través de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, ha activat els Refugis Climàtics a causa de l’episodi de forta calor que, segons la previsió del Servei de Meteorologia de Catalunya, afectarà la nostra comarca en les pròximes hores.

Trobareu espais condicionats per a refugiar-vos del sol i les altes temperatures en el Palau d’esports i Congressos, Centre Cívic Vicenç Bou, Biblioteca Mercè Rodoreda, a Platja d’Aro, i Escoles Velles de Castell d’Aro.

S’han habilitat espais amb aigua i consells sobre una onada de calor, en català i castellà. I el mapa d’ubicació de refugis climàtics municipals, espais d’ombra amb bancs i fonts públiques de consum, en 8 idiomes. Podeu consultar el mapa aquí.

Es tracta d’una mesura preventiva davant la possibilitat que les temperatures s’enfilin més que durant l’episodi de la setmana passada, quan la màxima, va arribar a 32.3 °C a l’Estació Meteorològica que el Servei de Meteorologia de Catalunya té a Castell d’Aro. El 8 de juliol, la mateixa estació va registrar una màxima de 33.4 °C.

El Servei de Meteorologia de Catalunya fa una previsió de temperatures sufocants al Baix Empordà i a bona part de Catalunya, però el pronòstic municipal de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró per a les pròximes 48 hores, aquest dilluns a les 19 h, situa la temperatura màxima en els 30 °C. A través de les xarxes socials de l’emissora, l’aportació d’un usuari ho atribueix a la singularitat climàtica i geogràfica de la Vall d’Aro respecte de la resta del Baix Empordà.

Durant qualsevol episodi de calor, les autoritats recomanen:

-Hidratar-se molt sovint amb aigua i evitant beure alcohol ni ingerir menjars abundants.

-Evitar sortir al carrer durant les hores de més calor. Costums rutinaris com ara anar a fer la compra es recomana fer-los quan el sol i la calor disminueixin al vespre.

-Les persones que treballen a l’aire lliure han de dur el cap cobert amb una gorra i beure més aigua del normal.

-També es recomana que les persones que duen a terme esport a l’aire lliure ho facin en hores de menys calor, sigui a primera o última hora del dia.

-Les persones que pateixen malalties cròniques, així com els infants i la gent gran, són els col·lectius més vulnerables amb la calor. En aquest sentit, es demana que es vetlli perquè s’hidratin sovint, ja que aquestes persones no tenen la sensació d’estar-se deshidratant.

-Si no es disposa d’aire condicionat o ventilador, es recomana passar almenys dues hores en un lloc fresc com ara biblioteques o centres comercials, on sí que hi ha aire condicionat.

-És important visitar un cop al dia com a mínim els familiars o gent gran que viuen sols per comprovar que beuen aigua i que segueixen els consells per calor extrema.

-Si tens animals de companyia, procura que no s’estiguin al sol i hidrateu-los.

-No deixis mai els infants i les persones especialment vulnerables a l’interior del vehicle amb les finestres tancades. Tampoc no pots deixar dins el cotxe amb les finestres tancades els animals de companyia.

Davant qualsevol símptoma de cop de calor com ara; augment de la temperatura corporal superior a 40 °C, mal de cap, nàusees i vòmits, pell envermellida, calenta i no suada o respiració i freqüència cardíaca accelerades, truqueu immediatament al telèfon 061 Salut Respon, el cop de calor és una emergència mèdica.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.