Pilar Rojas i Daniel Riera, consellers comarcals pel mandat 2023-2027

Aquest dilluns s’ha celebrat el Ple de Constitució del Consell Comarcal del Baix Empordà pel mandat 2023-2027.

Amb els vots d’ERC i Junts, Glòria Marull s’ha convertit en la primera presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà. La nova presidenta ha destacat en el seu discurs “la voluntat de ser propera a alcaldes i alcaldesses, de treballar per millorar i dinamitzar els serveis comarcals, especialment per als municipis petits, la voluntat de continuar modernitzant la institució i les condicions del personal” i ha allargat la mà a la resta de grups de l’oposició de sumar esforços i treballar plegats en projectes clau per a generar valor públic al Baix Empordà.

El govern Junts-ERC es configura per afrontar els reptes del Baix Empordà per als pròxims anys, que no són menors. S’aposta per polítiques comarcals que ajudin a avançar cap a un model turístic, econòmic i de desenvolupament dels polígons industrials que aposti per la qualitat envers la quantitat, innovador, i ètic. Una de les prioritats és promoure la minimització de residus i fomentar la recollida selectiva així com la millora de la mobilitat comarcal, que permeti la transició cap a un model més verd i en conseqüència la reducció de les emissions de CO₂, apostant pel transport a demanda i d’ús compartit, tenint en compte zones rurals i municipis grans configurats amb moltes urbanitzacions. Apostant per avançar cap al dret de l’habitatge i el repte del despoblament als municipis petits de primeres residències. També es vol impulsar el Centre Especial i Ocupacional Tramuntana i fer èmfasi amb polítiques que ajudin al progrés social, educatiu i laboral davant de la situació precària de moltes famílies.

Les dues forces aposten per garantir un govern “fort, estable i eficaç que estigui al costat de la gent i dels ajuntaments, sobretot els més petits” durant el mandat 2023-2027 i per un repartiment de responsabilitats igualitari.

També s’han creat tres vicepresidències. La primera l’ocupa Enric Marquès (ERC), la segona Raimon Trujillo (Junts) i la tercera Agnès Gasull (ERC).

Posteriorment, s’han aprovat les delegacions específiques dels consellers comarcals de govern: Enric Marquès (ERC la Bisbal) Promoció Econòmica, Patrimoni i cultura, Arxiu Comarcal i Consorci de Normalització Lingüística; Raimon Trujillo (Junts Palamós) Tresoreria i Recaptació i Turisme; Agnès Gasull (ERC Forallac) Sostenibilitat i Acció Climàtica; Carles Campmajó (Junts Calonge i Sant Antoni) Serveis Socials; Carme Viñas (ERC Calonge i Sant Antoni) Recursos Humans; Jordi Carol (ERC Corçà) Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana; Nines Rivas (Junts Sant Feliu de Guíxols) Ensenyament i Joventut; Xavier Coll (ERC Pals) Esports i Informàtica; Cecilia Barnosell (Junts Bellcaire d’Empordà) Arquitectura i Urbanisme; Daniel Encinas (ERC Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura) Habitatge, i David Marin (Junts Palafrugell) Polítiques d’Igualtat.

De Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró hi ha un parell de consellers: Pilar Rojas (Junts), i Daniel Riera (PSC).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.