Els locals d’oci nocturn es comprometen a vetllar per un oci on tothom pugui gaudir amb respecte i seguretat

L’Ajuntament ha volgut agrair personalment a tots i tots els explotadors de locals d’oci nocturn el seu compromís en l’adhesió al “Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci”. L’acte va tindre lloc dimarts passat, 20 de juny.

Per adherir-se al “Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci”, promogut pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, els empresaris de l’oci nocturn del municipi han hagut de fer un conjunt de formacions específiques en l’àmbit de les violències sexuals (incloent-hi la perspectiva de gènere i LGTBI) i en l’aplicació d’aquest Protocol per poder prevenir possibles situacions de violència sexual, així com per intervenir de la manera més adequada possible en el cas que es produeixi una situació d’aquest tipus.

El mateix Protocol especifica que “els tres llocs on es produeixen més fets són els llocs d’oci (20,9%), els espais públics (18,3%) i el transport públic (17,1%), davant d’altres llocs on en passen menys”. “Aquestes xifres justifiquen que aquest primer Protocol de seguretat per a la prevenció i erradicació de les violències sexuals se centri en els entorns d’oci on es desenvolupen aquest tipus d’activitats, amb independència de la naturalesa pública o privada de qui les organitza”, afegeix el Protocol.

La regidora de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, Mònica Rios, va manifestar que ‘volem una oferta d’oci on tothom pugui gaudir amb respecte i seguretat’.

L’objectiu del Protocol és prevenir atacs contra la llibertat i indemnitat sexuals de les persones i donar-hi la millor resposta; i el document és un punt de partida en l’actuació i coordinació dels diferents professionals de la seguretat que exerceixen les seves funcions a Catalunya. L’apliquen la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, les policies locals, els professionals de la seguretat i les entitats que s’hi adhereixin. En el Protocol s’hi poden adherir establiments, persones, organismes o entitats, tant públics com privats.

Aquí podeu consultar sencer el ‘Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci’

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.