Platges plenes de gom a gom per a celebrar l’arribada de l’estiu

Aquest dissabte les platges són plenes de banyistes de totes les edats que volen celebrar l’arribada de l’estiu amb una remullada refrescant i una estona, llarga o curta en funció dels gustos de cadascú, prenent el sol a la tovallola i a les gandules, fent esport a la sorra, jugant en el trencaonades i gaudint de tota l’oferta d’activitats de lleure i oci que ofereixen diferents empreses a les platges. El temps també és espectacular i la temperatura màxima s’ha enfilat entorn dels 30.5 °C.

Entre aquest divendres a la tarda, revetlla de Sant Joan, i aquest dissabte festiu, l’ocupació mitjana a la Costa Brava centre se situa entre el 85 i 90%, encara que hi ha establiments que registren la plena ocupació. En general, tota l’activitat turística està treballant molt bé.

Bons auguris per un estiu que acaba de començar, amb una revetlla que ha transcorregut dins la normalitat, amb Focs a Platja d’Aro, sopars i balls a Castell d’Aro i s’Agaró, petards i tradicions que han reunit les famílies al voltant d’una de les nits més màgiques de l’any.

Durant la nit i matinada de la revetlla s’ha dut a terme un operatiu especial de trànsit amb nombrosos controls d’alcoholèmia i drogues amb la finalitat de fer els desplaçaments més segurs.

Balanç de la revetlla i l’operació sortida amb motiu de Sant Joan a Catalunya

Durant la revetlla de Sant Joan 477 persones han estat ateses en hospitals o ambulatoris per cremades, lesions, amputacions o afectacions oculars provocades per les fogueres o els petards. L’incident més greu ha tingut lloc a un quart d’onze de la nit al municipi de Gimenells i el Pla de la Font (Segrià), on un home ha caigut dins una foguera. Entre les vuit del vespre i les vuit del matí, els Bombers de la Generalitat han rebut 934 avisos, la majoria per incendis urbans, i el telèfon 112 ha atès 7.324 trucades relacionades amb 4.383 incidents. Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra han detingut 91 persones, 35 d’elles per robatoris, onze per lesions i quinze per violència de gènere o violència en l’àmbit de la llar i 30 per altres fets.

Les comarques on els Bombers de la Generalitat han hagut de fer més serveis han estat les del Baix Llobregat (155), el Vallès Occidental (132), el Barcelonès (109), el Maresme (40) i l’Alt Empordà (38). La majoria d’actuacions han estat per extingir incendis urbans (de contenidors, habitatges o vehicles) i petits incendis de vegetació, tant en zona urbana, com agrícola o forestal. Gran part de les sortides han estat per incendis de vegetació (289), seguides per focs en contenidors (267 avisos) i incendis en habitatges (28).

Cap accident mortal

Entre les tres de la tarda de divendres i les nou del matí d’aquest dissabte han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 278.344 vehicles, el 60,5% dels 460.000 vehicles previstos en aquesta operació sortida de Sant Joan que finalitzarà a les tres de la tarda. Divendres les retencions s’han concentrat a les carreteres costaneres, vies distribuïdores com l’AP-7, la C-32 i la C-33 i les d’interior com la C-16, la C-17, la C-14 i l’A-2. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), no s’ha registrat cap accident mortal a les carreteres i autopistes catalanes.

Segons Trànsit, el carril addicional excepcional a AP-7 nord entre Montornès del Vallès i Sils en sentit Girona, de 53 km, va estar obert quatre hores i mitja i va donar uns “resultats òptims”. Va ajudar a reduir les retencions de l’AP-7 i la C-33 a Parets del Vallès en sentit nord i també les cues de la C-35 perquè s’aconseguia desviar molt trànsit per sobre de Maçanet de la Selva.

Paral·lelament, la limitació per a tots els vehicles de la velocitat màxima a 80 km/h a la B-23 i a l’AP-7 en el tram entre Barcelona i Gelida en sentit Tarragona, va contribuir a “homogeneïtzar el trànsit i, en bona part, a reduir les retencions”. No obstant això, segons el SCT, “caldrà estudiar altres mesures complementàries”.

112 positius per alcohol i 16 per substàncies estupefaents

Mossos d’Esquadra ha fet 42 controls d’alcohol i drogues arreu de tot el territori, en els quals han fet 1.201 lectures d’alcoholèmia, de les quals 112 han resultat positives, i 14 d’aquestes de tipus penal. A més, 16 conductors han estat sancionats per conduir sota els efectes de substàncies estupefaents.

167 cremades, 45 traumatismes i 64 lesions oculars

Els hospitals i Centres d’Urgència d’Atenció Primària (CUAP) han atès 477 persones amb ferides relacionades amb els petards o les fogueres. Pel que fa al tipus de lesions, s’han registrat 167 cremades, d’aquestes 154 eren lleus, 13 eren greus, 45 eren traumatismes o amputacions i 64 eren lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 170 menors d’edat; 105 menors d’onze anys i 65 menors entre 11 i 17 anys.

128 intoxicacions i 12 agressions

El telèfon 061 Salut Respon ha rebut 2.956 trucades entre les vuit del vespre i les set del matí, relacionades amb 2.361 incidents diferents. Un 7% d’aquestes estaven relacionades amb Sant Joan i han requerit atendre 177 persones. Una xifra que es manté estable respecte a l’any anterior. 128 d’elles han estat ateses per intoxicacions,12 per agressions, 23 per accidents de trànsit, 14 per cremades.

De les 128 intoxicacions, 61 han estat a l’àrea metropolitana de Barcelona, 31 a Barcelona ciutat, 8 a Girona, 16 a la demarcació de Tarragona, 5 a Lleida, 6 a la Catalunya Central i 1 a Terres de l’Ebre. De les 12 agressions ateses, 6 han estat a l’àrea metropolitana de Barcelona, 1 a Tarragona, 1 a Girona, 3 a Lleida i 1 a les Terres de l’Ebre.

Dels 23 accidents de trànsit que ha atès el SEM, 8 han tingut lloc a Barcelona, 6 a l’àrea metropolitana Barcelona, 3 a Girona, 3 a la Catalunya Central, 1 a Lleida i 2 a Tarragona. De les 14 atencions per cremades, 11 han estat a l’àrea metropolitana de Barcelona, 2 a Tarragona i 1 a Catalunya Central.

844 actuacions d’Agents Rurals

Els Agents Rurals han fet 844 actuacions relacionades amb la festa. D’aquestes, 516 han estat per inspecció de fogueres i 222 relacionades amb el llançament de petards i material pirotècnic. A més, han denunciat els responsables d’un foc d’esbarjo en període d’alt risc d’incendi i a menys de 500 metres de terreny forestal.

Un 30,23% més de trucades al 112

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès durant la revetlla 7.324 trucades per 4.383 incidents vinculats a la celebració de la revetlla de Sant Joan. Són un 30,23% més que les ateses l’any passat. La majoria de les trucades s’han fet des de l’àmbit metropolità.

font: Informatius RPA i ACN

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.