Focs, revetlles populars, tradicions i precaució

Aquest divendres, els 3 nuclis del municipi es vesteixen de festa amb motiu de la revetlla de Sant Joan, una de les nits més màgiques de l’any.

A partir de les 23.30 h, un gran castell de focs donarà la benvinguda a l’estiu a la Platja Gran de Platja d’Aro, a l’extrem del Cavall Bernat.

En els darrers anys també s’havien llençat focs a Castell d’Aro i s’Agaró. Enguany, com a mesura preventiva a causa de la sequera, no es llençaran focs ni a Castell d’Aro ni a s’Agaró.

A Castell d’Aro s’ha organitzat un sopar popular amb música en directe a càrrec del grup Florida, entre les 21 i les 23 h.

A s’Agaró, en el Parc de Sant Ramon hi haurà ball popular a partir de les 23 h amb el grup Backiss.

Ni fogueres ni tirar petards a menys de 500 metres de zones boscoses

El Departament d’Interior desplegarà prop de 5.600 servidors públics dels diferents cossos de seguretat per a la revetlla de Sant Joan.

Segons ha detallat el titular d’Interior, Joan Ignasi Elena, aquest dijous, s’activaran de forma extraordinària 2.506 agents dels Mossos d’Esquadra, prop d’un centenar més que l’any passat.

Quant a les restriccions a l’ús del foc i els petards, es mantenen igual que altres anys i no es podran encendre fogueres ni tirar petards a menys de 500 metres de zones boscoses.

Trànsit preveu que 460.000 vehicles surtin de l’àrea de Barcelona, motiu pel qual, per primera vegada, s’habilitarà un carril addicional a l’AP-7 Nord entre Montornès del Vallès i Sils, que estarà operatiu a partir de les 15 h d’aquest divendres.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, en els darrers dies, ha fet una campanya de conscienciació a les escoles del municipi per explicar a la mainada com s’han de manipular correctament els petards i quines mesures preventives han de prendre per a gaudir de la festa amb seguretat.

Mitjançant les seves xarxes socials, també ofereix material divers per a gaudir d’una Revetlla segura.

El sector pirotècnic preveu un increment de vendes

El sector pirotècnic preveu incrementar les vendes per a aquest Sant Joan en un 10% respecte a l’any 2022 i arribar als 20 milions d’euros de facturació.

El col·lectiu assegura que els valors assolits l’anterior campanya ja van igualar els d’abans de la pandèmia, fet pel qual ja han girat full del tot. Enguany, tot i les pluges registrades al maig i en els primers compassos de juny, concentren esforços en conscienciar de la necessitat de llançar material amb les distàncies corresponents amb les zones boscoses, de 500 metres, per evitar incendis en plena situació de sequera.

Amb tot, insisteixen que cal comprar productes sempre en punts de venda oficials per evitar adquirir productes en mal estat o defectuosos.

Els pastissers confien en una revetlla de Sant Joan “apoteòsica” que superi les vendes de l’any passat

Els pastissers confien que la revetlla de Sant Joan sigui “apoteòsica” i permeti superar les previsions de vendes de coques, que situen en 1,8 milions d’unitats.

Que la festa caigui a l’inici d’un cap de setmana amb bon temps fa pronosticar unes vendes “molt bones” han explicat des del gremi.

La coca clàssica continua sent la preferida, tot i que guanyen molt terreny la de crema i la coca creativa, que incorpora ingredients i gustos nous com la fruita fresca en lloc de confitada, el té verd, la fruita de la passió o els festucs.

Els clients opten cada vegada més per endur-se “tres o quatre coques” de mida més petita per degustar-ne de diferents.

font: Informatius RPA i ACN

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.