Activitats reivindicatives i festives amb motiu del 8M a Platja d’Aro

Fins diumenge, també s’han organitzat altres activitats, entorn l’emprenedoria, la Caminada per la Igualtat o un Fotoreclam

Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró celebren, aquesta tarda, els actes centrals de commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones.

A les 17 h, a la Plaça de l’Ajuntament, s’ha dut a terme la lectura col·lectiva del manifest Totes sumem, juntes avancem.

“No naixem feministes; podríem dir, adaptant la icònica frase de Simone de Beauvoir, que arribem a ser-ho. Aquest esdevenir feministes no és necessàriament un acte conscient ni passa per haver llegit tota la producció teòrica dels darrers tres segles contra la normalitat patriarcal. Ni tan sols passa per conèixer la lluita de tantes dones que ens han precedit per aconseguir els drets que tenim avui.

De fet, el patriarcat s’ha ocupat d’invisibilitzar-les, de fer caure en l’oblit les seves aportacions. És més, el patriarcat ha treballat de manera incansable per escarnir i reprimir les feministes que l’han desemmascarat. I ho ha fet amb un objectiu molt clar: que reneguem del moviment sociopolític que lluita per acabar amb aquest sistema d’opressió i perquè ens incomodi identificar-nos com a feministes.

Però ni així s’ha sortit amb la seva. Ens fem feministes perquè ens neguem a acceptar com a normals les desigualtats, les discriminacions i les violències que condicionen la nostra vida, la de totes les dones…”

Podeu llegir-lo íntegrament a continuació: Manifest 8M.

Una quina musical feminista, un aperitiu popular i l’Arbre dels Desitjos de l’Associació de Dones de la Vall d’Aro completa la programació del 8M.

Escapa’t i viu l’emprenedoria en femení

Les activitats continuen, aquest dijous i divendres, 9 i 10 de març, amb la iniciativa Escapa’t i viu l’emprenedoria en femení; dues jornades promogudes per AROimpulsa-Regidoria de Promoció Econòmica per compartir experiències, tallers, activitats i generar xarxa i complicitats (inscripcions tancades).

Dijous, a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro, s’ha programat la xerrada Gestiona els teus somnis amb Neus Vila; i la taula rodona Dones emprenedores com a motor del territori amb Sònia Carmona (Foodlovers), Dina Ballart (The Smart Lollipop), Judit Piñol (Brewery 2kiwis) i Alba Planas (Abricoc).

Després d’un dinar i de treball en xarxa, hi haurà la taula rodona Un cafè amb les emprenedores locals a l’Espai Coworking de Platja d’Aro amb Mònica Voña (Odonata Sensacions Florals), Sanata Daou (Küari Moda i Complements), Sílvia Velasco (Judith’s Sweets) i Nicole Gulau (Nicole Gulau Fotografia); l’activitat Experiències km0, descobrim juntes el territori (taller de perfums, visita guiada escultòrica al Parc dels Estanys i shopping tour); i la xerrada De la moda a sommelier i el tast de vins Dones i pel·lícules amb Isabel Zaro. 

Divendres, al Golf Mas Nou, es farà un taller de consciència plena (mindfulness) amb Teresa Sanz i la sessió Emocions i relacions saludable, creant futur amb Joana Frigolé.

6a Caminada per la igualtat

També s’ha programat per dissabte, 11 de març, la 6a Caminada per la igualtat. Un recorregut de 7 km per la Via Verda amb recepció, inscripcions i sortida des de Sant Cristina d’Aro (9 h) i obsequi a les 350 primeres persones inscrites (prèviament o el dia de marxa).

La sortida està prevista a les 9.30 h. Els i les participants esmorzaran a Castell d’Aro i la caminada s’acabarà a Sant Feliu de Guíxols.

La Caminada per la igualtat és una iniciativa conjunta dels tres ajuntaments de la Vall d’Aro per on transcorre l’activitat.

Fotoreclam Dones il·lustres. Dones il·lustradores

Fins diumenge, tothom es pot fotografiar en un fotoreclam impulsat per l’ADEM, l’Associació d’Empresaris de la població.

El fotoreclam està ubicat a la Plaça de l’Ajuntament amb les imatges de les protagonistes del projecte municipal Dones il·lustres. Dones il·lustradores, en què 14 il·lustradores professionals retraten amb el seu propi estil a 14 dones referents en el seu àmbit (de Mercè Rodoreda a Nadai Ghulama).

Una iniciativa guardonada com a la millor iniciativa institucional en els Premis Carles Rahola 2021, i convertida en l’exposició itinerant que ajuntaments, institucions i entitats poden sol·licitar a la Diputació de Girona, i que alhora se’n pot gaudir al lloc web donesilustres.com.


365 dies treballant en la igualtat de gènere

Actualment, està vigent el Pla d’Igualtat de Gènere 2020-2024, un document que parteix d’una anàlisi del present per detectar i abordar l’arrel dels missatges, les creences i els motius que perpetuen una societat androcentrista, masclista i patriarcal. Llavors planteja un full de ruta amb línies de treball analitzades des de la seva potencialitat i amb propostes d’accions clarament identificades acompanyades per indicadors, calendari i àmbit de responsabilitat.

Actualment, un xic més del 50% de la població del municipi són dones; a l’Ajuntament hi ha 8 regidores sobre un màxim de 17, si bé en tota la història només hi ha hagut una alcaldessa, Dolors Padilla (2009-2011); i en la seva plantilla hi ha un 51% de treballadores públiques, però menys d’una vintena de carrers duen el nom d’una dona, el més recent el de la mestra Rosa Sensat a Castell d’Aro.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.