Prop d’una vintena de joves es formen en higiene alimentària i manipulació d’aliments

La Unitat de Joventut convoca una vegada a l’any aquest curset a petició del jovent del municipi per tal d’accedir en el món laboral

Divuit nois i noies participen en el curs anual de formació en higiene alimentària i manipulació d’aliments que organitza l’Ajuntament.

S’han programat dues sessions de les 16 a les 20 h en el Palau d’Esports i Congressos. La primera ha tingut lloc aquest dimecres, 8 de març. I la segona es farà dimecres vinent, 15 de març.

L’activitat és gratuïta i l’imparteix el professor, Paco Font. El curs està dirigit a joves que per professió i/o feina estiguin en contacte amb aliments.

La majoria de participants tenen entre 16 i 17 anys. Després del curs, cada jove rep un certificat d’assistència i que acredita que s’han format en higiene alimentària i manipulació d’aliments.

El curset l’organitza la Unitat de Joventut municipal a petició dels mateixos joves, ja que és una formació curta i que permet treballar en el món de l’hostaleria.

També s’ofereix assessorament en l’àmbit ocupacional. Una tècnica de Formació i Ocupació del Consell Comarcal del Baix Empordà ofereix aquest assessorament, que s’emmarca dins el projecte No t’aturis. L’objectiu del servei és potenciar la recerca de feina.

El manipulador d’aliments és aquell que, per raó de la seva activitat laboral, té contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei, tal com es descriu en la web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

El curs permet en els i les participants adquirir els coneixements bàsics establerts al Reial decret 109/2010 relatius a la manipulació d’aliments i la importància de la reglamentació alimentària amb l’objectiu, entre altres, de conèixer els perills de contaminació d’un aliment, el seu origen, els efectes que poden ocasionar i les mesures preventives a adoptar; aprendre a desenvolupar hàbits higiènics adequats per garantir la seguretat alimentària; o conèixer com fer la manipulació d’aliments, tenint en compte la influència de la conservació i l’emmagatzematge adequats, així com la higiene dels equips, els locals i els utensilis.

Una iniciativa que s’emmarca dins la missió de la Unitat de Joventut local d’acompanyar als i les joves del municipi de manera global, en l’adquisició d’habilitats, hàbits i valors. En definitiva, que tinguin una manera positiva d’entendre i posicionar-se davant la vida. La finalitat d’aquest curs és fomentar unes competències bàsiques per poder accedir en el món laboral i facilitar als i les joves l’accés en el món laboral.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.