La Vall d’Aro distingida pel seu compromís amb els espais verds, la cura del medi ambient i la millora de l’espai urbà

Al Baix Empordà només hi ha tres poblacions que han aconseguit aquest reconeixement en l’edició 2022 del distintiu Viles Florides: Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, Santa Cristina d’Aro i l’Estartit

Les poblacions de la Vall d’Aro han obtingut 3 Flors d’Honor, d’un rànquing de 5, en l’última convocatòria del moviment ‘Viles Florides’, una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats.

Els criteris per a l’obtenció d’un major o menor número de Flors d’Honor es basen en diversos aspectes relacionats amb els espais verds de la població, la sostenibilitat i les accions en pro de la biodiversitat, juntament amb la seva promoció estratègica i els programes d’educació ambiental, entre altres.

Castell-Platja d’Aro i s’Agaró revalida la qualificació des de l’any 2015 i en els darrers anys l’ha millorat. Santa Cristina d’Aro va adherir-se al moviment l’any 2021. Sant Feliu de Guíxols havia estat Vila Florida, però, aquest 2022, no ha estat distingida.

La població platjarenca, segons el jurat, destaca per afrontar les tasques d’enjardinament com un element de millora de la qualitat de vida dels seus residents, així com un atractiu i reclam turístic. “El municipi ha buscat des de sempre, oferir al visitant un entorn en consonància amb el paisatge natural que els envolta. Ho constata la qualitat mediambiental del Parc dels Estanys, el Camí de Ronda i la senyalització d’espècies en l’itinerari de les fonts”.

En el cas del municipi cristinenc, el jurat destaca que, en els darrers anys, la jardineria en els espais públics s’ha gestionat a partir de diversos eixos, com la utilització preferent d’espècies autòctones; l’eliminació de l’herbicida glifosat / rondup, la qual cosa ha portat a una gestió innovadora i molt diferent dels espais urbans; o la sensibilitat envers els espais herbacis, que ha portat a fer una sega diferencial d’aquests espais. També s’han fet actuacions puntuals emblemàtiques.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.