L’Ajuntament proposa que el Passeig Marítim guanyi amplada amb una passera de fusta que s’instal·larà en temporada alta

El consistori encara la reforma dels 2,5 quilòmetres de façana litoral traient a consulta pública el futur pla d’usos

La proposta d’ampliar el passeig marítim entre 3 i 4 metres amb una passera de fusta mòbil, que s’instal·larà durant la temporada alta, s’inclou en el document base del futur pla d’usos de l’espai, que al novembre es traurà a consulta pública, i que abasta els 2,5 quilòmetres de façana litoral que té el municipi.

El futur pla funcional i d’usos del passeig serà el que haurà de guiar el concurs d’idees i el projecte arquitectònic de reforma. La intenció és que el document surti a participació ciutadana entre finals d’octubre i principis de novembre.

L’alcalde, Maurici Jiménez, detalla que el futur pla recollirà la manera com es distribuirà el passeig per acollir els diferents usos. Entre aquests, l’espai per a vianants, un futur carril bici i la zona destinada a comerç i terrasses de restauració. Jiménez ja ha concretat que, entre les propostes que fa l’Ajuntament, “s’està estudiant” conjuntament amb Costes que el passeig guanyi amplada durant el pic de la temporada turística.

Per això, entre juny i setembre, el consistori vol instal·lar una passera mòbil de fusta just allà on comença la sorra. Perquè d’aquesta manera, sigui una extensió temporal del passeig i permeti que els vianants tinguin més espai durant els mesos de més afluència turística.

En paral·lel, el document de bases del pla d’usos també proposa redistribuir l’espai que ara es destina a terrasses i comerços. Actualment, la restauració ocupa aproximadament la meitat del passeig (uns 10 metres) però entre les façanes dels edificis i les terrasses s’ha de deixar obligatòriament una franja de 4 metres. “Això és així perquè, quan es va fer el passeig, els Bombers ens van demanar que aquesta franja quedés lliure per a emergències”, concreta Jiménez.

Amb el temps, però, s’ha vist que la mesura no és funcional. I que, de fet, allò que fa és crear una zona desaprofitada. Ara, Jiménez ha explicat que el nou pla d’usos proposa que les terrasses se situïn a tocar de les façanes, i s’elimini aquesta franja que quedava buida.

Això sí, l’alcalde ja ha declarat que l’espai que tindrà la restauració serà el mateix; és a dir, que no guanyarà ni perdrà metres, sinó que les taules i cadires s’acostaran més als edificis. “Creiem que l’actual és l’adient i, a més, aquesta redistribució també permetrà que la banda de mar guanyi espai per a vianants, bicicletes i altres usos”, ha concretat.

El projecte, el 2024
L’alcalde preveu que tot el debat i el procés de participació ciutadana s’allargui mig any. I que a partir d’aquí, ja s’encarrili el concurs d’idees, amb l’objectiu que els arquitectes que el guanyin puguin tenir llest el projecte del nou passeig marítim a la primavera del 2024.

Tot i que l’obra serà milionària, Maurici Jiménez diu que de moment encara no es pot quantificar. Entre d’altres, perquè també dependrà de com evolucioni el preu dels materials. L’alcalde, però, ja avança que necessàriament l’obra s’haurà d’executar per trams i la inversió serà plurianual. “Estem parlant de 2,5 quilòmetres de passeig”, concreta.

D’altra banda, el futur tram que permetrà connectar el passeig marítim amb el Club Nàutic (molt més naturalitzat que l’actual passeig) i que creuarà el Ridaura a través d’una passera “avança a bon ritme, és una obra que esperem que surti a concurs a finals d’aquest any i que en puguem veure l’execució l’any 2023”, ha avançat Jiménez.

(font: Informatius RPA i ACN)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.