L’IES Ridaura comença el curs amb una 5a línia de 4t d’ESO

Les famílies i l’Ajuntament havien fet un front comú per pressionar en el departament d’Educació perquè concedís la cinquena línia a 4t d’ESO

Dimecres de la setmana passada, 7 de setembre, va començar el curs 2022-2023 a l’Institut Ridaura de Castell d’Aro amb 650 alumnes, deixant enrere un estiu de preocupació i vacances tenses entre la comunitat educativa perquè no tenien confirmada la concessió d’una 5a línia de 4t d’ESO, una mesura vital per evitar la sobreocupació a les aules de 4t de l’Institut Ridaura.

El divendres abans de l’inici del curs escolar, 2 de setembre, el departament d’Educació va notificar a l’IES castellarenc la confirmació de la 5a línia. Notícia que la comunitat educativa de l’institut va rebre amb enorme satisfacció, agraint el suport de tothom per ajudar a fer-ho possible.

Les mobilitzacions per assolir l’objectiu de la 5a línia van començar a finals de juliol amb una assemblea extraordinària a la qual van assistir un centenar de persones. L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Institut Ridaura va informar les famílies que el centre havia demanat la concessió d’un cinquè grup a 4t d’ESO als Serveis Territorials de Girona perquè, sense aquesta ampliació, les aules de 4t començarien el curs amb 35 alumnes, és a dir, amb sobreocupació i contradient la Llei d’Educació que dicta una ràtio màxima de 33 alumnes per aula.

Davant la falta de concreció i compromisos ferms a mitjans estiu, l’AFA va decidir posar en marxa diferents accions per fer notar el seu malestar i exigir la concessió del cinquè grup a 4t. A tall d’exemple, el 4 d’agost, les famílies van fer un enviament massiu de correus electrònics en el departament d’Educació. L’Ajuntament també havia demanat reunir-se amb el departament per tractar la qüestió.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.