Més de 15 entitats participen a Platja d’Aro en una jornada de voluntariat per preservar el mar Mediterrani

La jornada, organitzada per Amar, Fundació For The Best World, Plastics Oceans Europe, Sloppy Tunas i Molokai entre d’altres, ha consistit en la realització d’activitats enfocades a la neteja i preservació del Mediterrani

Gairebé una vintena d’entitats, han celebrat una jornada de voluntariat en espais de Platja d’Aro, a la vora del mar mediterrani, amb l’objectiu de donar visibilitat a diverses solucions mediambientals necessàries a adoptar d’urgència on avui és el mar més contaminat del món.

La jornada, que ha comptat amb la participació d’experts i expertes mediambientals i gairebé una vintena d’entitats relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient, han posat èmfasi en el fet que “cal fer una crida al compromís per part de les entitats públiques i ciutadania, però també d’empreses que vulguin invertir en la generació d’economia i ocupació al voltant dels residus, per ser capaços de mitigar l’impacte que tenen sobre els oceans de tot el món”.

Una de les activitats ha estat una recollida de residus, tant del fons marí com de la platja, que ha conclòs amb una reflexió sobre la problemàtica generada pels plàstics d’un sol ús, en què s’ha assessorat els participants sobre la substitució, reducció i correcte reciclatge.

A continuació s’ha donat pas a una taula rodona i xerrades de les diverses entitats participants, per posar en comú diverses solucions que ajudin a disminuir la contaminació, l’escalfament i la pèrdua de la biodiversitat, i on s’ha fet una crida a la coordinació entre els diferents actors, facilitant diverses solucions adreçades a les diferents àrees d’actuació implicades en la preservació de Mediterrani.

La jornada amenitzada per DJ Nord ha finalitzat amb una paella popular, tallers artístics relacionats amb el mar, un mercat ambulant d’objectes i roba fabricada amb ampolles de plàstic recuperades dels oceans.

Aquesta iniciativa forma part del World Clean Up Tour, una plataforma d’entitats, entre les quals hi ha Sloopy Tunas, Amar, Fundació For The Best World, Plastic Oceans Europe, Plastiks i Surfrider Foundation entre altres que han fet diversos esdeveniments similars aquest any per tota la costa mediterrània, que tenen com a objectiu principal sumar esforços i voluntariat per a la restauració del mar Mediterrani.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.