Santa Cristina d’Aro planteja ‘tancar’ el municipi els diumenges a la tarda per evitar els embussos de circulació

Des de finals de juliol s’han aplicat diverses mesures per evitar els problemes de circulació, però fins ara, han resultat poc efectives

Les cues generades els diumenges a Santa Cristina d’Aro no només provoquen malestar entre la ciutadania que habita al municipi, sinó també entre els forans que, lluny d’escurçar el camí, es troben estancats en un embut de cotxes enmig de la població.

En aquest context, el passat diumenge 24 de juliol es van aplicar noves mesures per mirar de pal·liar la situació. Amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra i la Direcció General de Trànsit (DGT), es va col·locar un cartell i diversos cons a l’alçada de la “rotonda dels xais”, en l’accés a la GI-662 en direcció a Castell-Platja d’Aro, en el qual s’indicava l’accés restringit, amb prioritat de pas únicament a aquells vehicles dels veïnats de Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.

Un cop passat el cap de setmana, el divendres 29 de juliol l’alcaldessa, M. Lourdes Fuentes, i el sotsinspector de la Policia Local, Toni Carrasco, es van reunir amb el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra i la DGT, per valorar l’efecte de les mesures aplicades. A la reunió telemàtica hi van assistir el director SSTT Interior de Girona, Jordi Martinoy; el cap de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, Joan Costa; el responsable de gestió de Trànsit, Jean Charles Peña; la responsable SCT de Girona, Susana Poch; el tècnic STT de Girona, Octavi Pla; i el coordinador CIVICAT, Ismael Falcon.

Durant la reunió de seguiment, tant l’alcaldessa com el sotsinspector de la Policia Local van explicar la situació viscuda durant el primer cap de setmana d’implementació de les mesures, fent palesa l’evolució poc incisiva d’aquestes, que no van acabar amb les llargues cues del diumenge a la població.

Sota aquesta premissa es van prendre noves decisions, entre les quals la de continuar amb el seguiment durant les pròximes setmanes i, en cas que aquestes mesures continuïn resultant insuficients, procedir al tancament de la població els diumenges a la tarda, deixant accés únic a les persones residents o que disposin de segona residència a Santa Cristina d’Aro.

Tot i ser una mesura contundent, s’aposta per la seva aplicació, ja que es considera necessària i oportuna per acabar amb els embossaments recurrents dels diumenges, que aturen la circulació al municipi fins ben entrat el vespre. Unes cues que no només no generen cap benefici als vehicles que hi passen, que circulen igual o més lents que els que ho fan per l’autovia, sinó que, a més, perjudiquen el veïnat del municipi i no aporten cap benefici al poble.

Així doncs, durant els dies que venen s’estudiarà aquesta nova mesura i com aplicar-la, subjecte encara a l’aprovació del Govern Municipal i les entitats competents.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.