Comença la Festa Major de Platja d’Aro 2022

Fins dilluns, 15 d’agost, s’ha programat una trentena d’activitats per a tots els gustos i edats

Amb la Festa de l’Aigua, una de les novetats de la programació 2022, ha començat la Festa Major de Platja d’Aro.

Fins al 15 d’agost, diada de la patrona local, l’Ajuntament i les entitats han preparat una trentena de propostes a l’aire lliure, principalment, entorn de la Plaça del Mil·lenari i de la Plaça Major.

La majoria són gratuïtes i recuperen la normalitat després de dos estius amb afectacions a causa de la pandèmia.

Les entitats, cada any més actives i protagonistes

Any rere any, les entitats locals recuperen un protagonisme més actiu en la festa, tant durant la celebració, com també prèviament, gràcies a la creació d’una comissió conjunta amb l’equip tècnic de l’Ajuntament. El Centre l’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro serà el pregoner de la Festa Major 2022 avui, 11 d’agost, a part dijous 21 h, en reconeixement de la seva trajectòria de dinamització cultural de la vila i que durant molts anys, també va incloure la programació d’actes de la Festa Major.

Diverses entitats gestionaran les barraques amb servei de bar a la Plaça del Mil·lenari: Associació de Veïns i Veïnes del Ridaura, Associació Gospel d’Aro, Associació LGTBI Baix Empordà Emporderats; Associació Espectacles, Teatre i Cinema; i Associació Catalana d’Amants del Vi.

Actuacions musicals de gran format i punteres

La Plaça del Mil·lenari es converteix a partir d’avui en un gran escenari amb un cartell d’actuacions molt potent: Nit de gòspel amb Gospel d’Aro i Gospel Viu Choir (avui, 11 d’agost · 21.30 h); concert de tarda i ball de nit amb La Principal de La Bisbal (divendres 12 d’agost · 20 i 23.30 h); Balkan Paradise Orchestra i Roba Estesa (dissabte 13 · 22.30 h i 0.30 h); Bipolar i l’espectacle de tribut a Michael Jackson I Want You Back (diumenge 14 · 22.30 i 0.30 h).

I la Nit Jove amb gala final del Concurs d’Habilitats Artístiques Tu de què vas!, amb 13 finalistes que opten a 2.200 euros en guardons (1r, 2n i 3r Premi i Local) i el final de festa amb DJ Kharloss Selektah (dilluns 15 · 22 h i 01 h).

En l’àmbit musical, però en altres escenaris, hi haurà els concerts de Twelve Strings Enrique Muñoz -en el marc del Festival de Guitarra Girona Costa Brava 2022- a l’Església de Santa Maria (dissabte 13 · 21.30 h); sardanes amb La Flama de Farners i havaneres amb Els Cremats a la Plaça Major (dilluns 15 · 19 h i 23 h).

Activitats per als més menuts i les famílies

La Festa Major està pensada per a tota la família amb activitats a diversos espais: festa de l’aigua i l’espectacle de joc i teatre interactiu Els homes llop de la Vallnegre de La Xarranca (avui, 11 d’agost · 10-13 h i 19 h); L’Hora del conte amb Quimera de Butai Produccions (divendres 12 · 18 h); la instal·lació interactiva Toc de fusta de L’Atelier (dissabte 13 d’agost · 18-21 h); la tarda temàtica en família Cuidem el medi ambient amb l’espectacle Reciclateatre de Finestral Teatre, taller de construcció de boles de llavors del Grup Natura Sterna i la instal·lació de jocs reciclats de La Residual (diumenge 14 · 18-20.30 h); i la refrescant cursa de cavalls reciclats també amb La Residual (dilluns 15 · 12 h).

Cultura Popular i 10è aniversari de Firafan

En l’àmbit popular hi haurà la cercavila musical de La Dinamo (dijous 11 d’agost · 20 h); concurs de captura de síndries (divendres 12 · 10 h); trotabars i batucada amb Papaya Jam -tiquet 9 euros- (dissabte 13 · 19-22 h); botifarrada popular -tiquet 2 euros- (diumenge 14 · 21 h); torneig d’escacs de partides ràpides -inscripció 5 i 10 euros- i missa solemne amb acompanyament musical de la Coral de la Vall d’Aro (diumenge 15 · 10 i 12 h).

També 10a edició de la fira de col·leccionisme freak Firafanal Palau d’Esports i Congressos (diumenge 14 d’agost · 10-20 h) amb desenes d’estands de productes relacionats amb el cinema, sèries de televisió i d’animació, còmic, literatura fantàstica i de ciència-ficció, música, videojocs i tot marxandatge vinculat (entrada gratuïta el mateix dia o reserva prèvia amb xapa per 2 euros o xapa i bossa de cotó per 7 euros – www.arocinema.com).

Torna el Punt Lila per fomentar la igualtat i la no discriminació

Enguany es recupera el Punt Lila -estrenat en l’edició de 2019-, les nits del 13 i el 15 d’agost (23-03 h) a la Plaça del Mil·lenari amb l’objectiu de sensibilitzar i erradicar les situacions de violència i agressions sexistes en el context de la celebració, i alhora fomentar la igualtat i la no discriminació per raó de gènere, i facilitar el gaudi d’unes diades amb llibertat i seguretat.

Consulteu la programació sencera aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.